Djokovic når sin niende Wimbledon-finale efter sejr over Jannik Sinner

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Djokovic når sin niende Wimbledon-finale efter sejr over Jannik Sinner

Novak Djokovic fejrer sin sejr over Jannik Sinner.
Novak Djokovic fejrer sin sejr over Jannik Sinner.AFP
Novak Djokovic spillede sig fredag i sin niende Wimbledon-finale, da den forsvarende mester besejrede den storspillende Jannik Sinner og dermed spillede sig til sin 35. Grand Slam-titelkamp i single.

Novak Djokovic var i kamphumør mod Jannik Sinner, skændtes med dommeren og hånede tilskuerne under en sejr på 6-3, 6-4, 7-6(4), der bragte ham tættere på en rekordhøj ottende Wimbledon-titel.

Den 36-årige serber står over for verdensetteren Carlos Alcaraz eller den tredjeseedede russer Daniil Medvedev i sin femte Wimbledon-finale i træk på søndag.

Serberen vil tangere Roger Federers otte Wimbledon-titler, hvis han vinder sin femte titel i træk på græsset i All England Club.

Djokovic' seneste milepæl - hans 35. Grand Slam-finale - bragte ham forbi den amerikanske legende Chris Evert, men han har en endnu større bedrift i sigte på søndag.

Med 23 Grand Slam-titler i single sigter verdensranglistens nummer to efter at tangere Margaret Courts rekord på 24.

Djokovic har allerede vundet denne sæsons Australian Open og French Open, mens han jagter en forbløffende sejr i alle fire Grand Slam-turneringer på et enkelt år, med US Open til august.

Den ottendeseedede italiener Sinner, 21, var tæt på en choksejr over Djokovic i kvartfinalen i Wimbledon sidste år, før serberen vandt efter at have været bagud 2-0 i sæt.

Denne gang var det Djokovic, der havde overtaget fra starten, da han tog første sæt med lethed.

Statistik for Sinner mod Djokovic
Statistik for Sinner mod DjokovicFlashscore / AFP

Efter at have brudt i det tredje parti i andet sæt, kom Djokovic i problemer med dommer Richard Haigh.

Den britiske dommer tog et point fra Djokovic for hindring i det fjerde parti, da han mente, at han lavede en distraherende lyd efter sit slag, og lige før Sinner skulle til at slå til bolden.

Tydeligt rasende stormede Djokovic over til dommeren og spurgte "hvad laver du?".

Haigh irriterede Djokovic igen lidt senere, da han advarede ham om, at han var for lang tid om at serve, mens serberen rystede vantro på hovedet.

Men Djokovic genvandt sin ligevægt og vandt andet sæt med hensynsløs effektivitet.

Efter at have reddet to sætbolde i tredje sæt, reagerede Djokovic på publikums støtte til Sinner ved at lave en sarkastisk grædende gestus mod tribunerne.

Djokovic fik det sidste grin, da han vandt tredje sæts tiebreak og sikrede sig en sejr, der bragte ham på randen af mere historie.