"Det ultimative opgør", når Djokovic og Alcaraz kæmper om Wimbledon-titlen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

"Det ultimative opgør", når Djokovic og Alcaraz kæmper om Wimbledon-titlen

Novak Djokovic reagerer, da han forlader banen efter at have vundet over Jannik Sinner
Novak Djokovic reagerer, da han forlader banen efter at have vundet over Jannik SinnerAFP
Novak Djokovic siger, at verdene vil se det "ultimative opgør" mod Carlos Alcaraz i søndagens Wimbledon-finale, hvor der er et generationsskifte på spil.

Djokovic forsøger at tangere Roger Federers rekord på otte titler på All England Club og matche Margaret Courts rekord på 24 Grand Slam-titler.

Han har allerede vundet Australian Open og French Open i 2023, og med en sejr på søndag vil den 36-årige kun være én titel fra at vinde den første Grand Slam i mændenes kalender siden 1969.

"Det er det ultimative opgør," sagde Djokovic, der spiller i sin 35. Grand Slam-finale, hvilket er rekord.

"Alt kommer an på én kamp. Hele sportsverdenens øjne vil være rettet mod denne Wimbledon-finale. Det er nok den mest sete tenniskamp på verdensplan."

Tidligere møder mellem Djokovic og Alcaraz
Tidligere møder mellem Djokovic og AlcarazFlashscore / AFP

Med sine 20 år er Alcaraz 16 år yngre end Djokovic.

Da Djokovic vandt den første af sine 23 majorturneringer ved Australian Open i 2008, var spanieren stadig tre måneder fra sin fem-års fødselsdag.

Djokovic kan blive Wimbledons ældste mester, mens Alcaraz kæmper for at blive den tredjeyngste efter Boris Becker og Bjørn Borg.

"Jeg har tydeligvis mere erfaring. Det kan hjælpe en lille smule i nogle vigtige øjeblikke, i starten af kampen, med at styre nerverne, med at styre situationen og omstændighederne," siger Djokovic.

"Men det kommer ikke til at være den afgørende faktor. Den, der på en given dag er i en bedre tilstand, mentalt og fysisk, vil være vinderen."

Novak Djokovic fejrer sejr over Jannik Sinner
Novak Djokovic fejrer sejr over Jannik SinnerAFP

Djokovic vandt den mentale kamp, da de to tørnede sammen i semifinalen i French Open i juni.

Alcaraz led af kramper i kroppen, et fysisk kollaps, som han indrømmede blev fremkaldt af synet af Djokovic på den anden side af nettet.

"Hvis man tænker på, hvor stor han er, får man det svært," sagde italienske Jannik Sinner, som blev blæst af banen af Djokovic i fredagens semifinale.

Smerten fra mareridtet i Paris sidder stadig i kroppen på Alcaraz, som planlægger en række mentale øvelser for at modvirke spændingen på søndag i sit første møde med Djokovic på græs.

"Jeg vil prøve at glemme, at jeg skal spille en finale mod Novak," sagde han.

"Det bedste øjeblik i mit liv

På trods af den enorme begivenhed vil den spanske stjerne være opmuntret af at vide, at han besejrede Djokovic i deres første møde i Madrid sidste år.

Søndag bliver Alcaraz' første Wimbledon-finale i hans blot fjerde turnering på græs.

Djokovic er i sin niende finale på All England Club.

Serberen har vundet 34 kampe i træk i turneringen og er ikke blevet slået på Centre Court, siden han tabte finalen i 2013 til Andy Murray.

"Han er i god form," sagde Djokovic om Alcaraz. "Han er meget motiveret. Han er ung. Han er sulten. Jeg er også sulten, så lad os få os et festmåltid."

Carlos Alcaraz fejrer et vundet point mod Daniil Medvedev.
Carlos Alcaraz fejrer et vundet point mod Daniil Medvedev.AFP

Deres vej til finalen har været ens.

Begge har kun tabt to sæt. De har brugt stort set lige lang tid på banen.

"Det her bliver det bedste øjeblik i mit liv," siger Alcaraz, som går efter at blive den tredje spanske mester hos herrerne efter Manuel Santana i 1966 og Rafael Nadal, som vandt titlen i 2008 og 2010.

"At spille en finale her i Wimbledon er noget, jeg drømte om, da jeg begyndte at spille tennis.

"Det er endnu bedre at spille mod Novak. Det bliver et meget følelsesladet øjeblik for mig. For Novak er det en dag mere, et øjeblik mere," tilføjede Alcaraz, der beskrev Djokovic som en "legende" inden for tennis.

Alcaraz vil sandsynligvis nyde godt af publikums støtte, da All England Club-fans, i lighed med de fleste i hele verden, forbliver kronisk ambivalente over for Djokovic på trods af hans status.

Alcaraz "den bedste, jeg har set

Der var vild jubel, da Alcaraz efter sin semifinale mod Daniil Medvedev fortalte en tv-interviewer, at han troede på, at han kunne slå Djokovic, og at det "ikke var tid til at være bange".

Få timer tidligere havde Djokovic spillet fremragende og holdt sig for øret som svar til pro-Sinner-tilhængere.

"Kun kærlighed. Det er alt sammen kærlighed. Kun kærlighed og accept," sagde han til journalisterne.

Alcaraz går ind til finalen med en stor opbakning fra den tredobbelte Wimbledon-mester John McEnroe.

"Han er den bedste 20-årige, jeg nogensinde har set i mit liv. Han har det hele - et utroligt spil, en utrolig atlet, en fantastisk personlighed. Han er bedre end Federer i den alder, bedre end dem alle sammen," sagde amerikaneren til BBC.