Carlos Alcaraz bliver nødt til at sparke Novak Djokovic af tronen, siger Mats Wilander

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Carlos Alcaraz bliver nødt til at sparke Novak Djokovic af tronen, siger Mats Wilander

Carlos Alcaraz møder Novak Djokovic på søndag.
Carlos Alcaraz møder Novak Djokovic på søndag.Reuters
Carlos Alcaraz (20) bliver nødt til at sparke Novak Djokovic (36) ned fra Wimbledon-tronen i søndagens finale, for han får ikke en tomme foræret, ifølge den syvdobbelte Grand Slam-mester Mats Wilander.

Spanieren vil forsøge at stoppe Djokovic' sejrsstime på 34 kampe på Wimbledons græs og nægte serberen en rekordbrydende 24. Grand Slam-titel samt den femte titel i træk på All England Club, hvor han er blevet mester syv gange.

Alcaraz er allerede nummer et i verden og vandt sidste års US Open ved at slå Casper Ruud (24), men udfordringen fra Djokovic er "et andet univers", ifølge Wilander.

Skulle det lykkes ham, mener svenskeren dog, at det vil repræsentere et seismisk skift i herretennis.

"Hvis han kan samle puslespillet mod Novak, som ikke giver dig noget, så taler vi om en person, som vil transcendere vores spil," sagde Wilander, som leder Eurosports dækning af finalen, til Reuters ved Wimbledon i lørdags.

"Det er virkelig vigtigt, at Carlos Alcaraz slår Novak Djokovic i en Grand Slam-finale, før (Djokovic' karriere) er forbi. Det er virkelig vigtigt for vores sport, at den person, der er mesteren, bliver sparket af tronen, ligesom Lleyton Hewitt gjorde med Pete Sampras.

"Det ville være en indsprøjtning af energi til vores sport, hvis Carlos kan gøre det på et tidspunkt, hvis ikke i morgen, så ved US Open. En af de unge fyre er nødt til at slå Novak, før han er færdig."

Alcaraz' spil på hele banen har begejstret Wimbledon-publikummet i år, og Wilander siger, at han er "den komplette pakke".

"Han har (Roger) Federers skudvalg. Han har Rafas (Nadals) lidenskab. Han har Djokovic' bevægelse. Og så har han en ting mere, som ingen af dem havde eller har, nemlig smilet.

"Den lethed, han gør alting med, og det ser så behageligt ud."

Alcaraz slog den tredjeseedede russer Daniil Medvedev (27) for at forberede Djokovic-opgøret, men han bliver nødt til at gentage den præstation, og mere til, hvis han skal vinde på søndag, siger Wilander.

Spanieren mødte Djokovic i en længe ventet French Open-semifinale i sidste måned, men efter at have vundet første sæt fik han krampe og måtte se sig slået i fire sæt.

"Selvfølgelig kan Djokovic tabe, men jeg tror ikke, han bekymrer sig mere om det," sagde Wilander.

"Han kommer ind og spiller på omkring 90 % hele tiden, med et dyk til måske 85 % og nogle gange op til 95 %. Men han kommer til at være der hele tiden.

"Carlos kommer til at løbe frem og tilbage gennem kampen, for man kan ikke kontrollere Novak i fem sæt. Du er nødt til at holde kadencen. Novak vil ikke have nogle dyk i sit spil. 

"Sagen med Carlos er, om han kan gøre det, vi alle gjorde, da vi var meget unge, nemlig pludselig på grund af adrenalinen ... spille en kamp, man ikke engang vidste, at man kunne spille, som Boris Becker her i 1985.

"Det er muligt, at Carlos Alcaraz spiller 25% bedre i morgen, for det er sket før for unge fyre og piger."

Med Federer på pension, Nadal snart efter og Djokovic i de sidste kapitler af sin karriere, på trods af at han stadig er den dominerende kraft, er herretennis ved slutningen af en æra - med de tre, der har delt 65 Grand Slam-titler.

"Carlos er kommet på et perfekt tidspunkt," sagde Wilander. "Han er så smittende, han er den perfekte person på det perfekte tidspunkt. Men han kan ikke blive ved med at tabe til Djokovic i Grand Slams."

Følg mændenes finale med Flashscore.