Gauff tilskriver mental udholdenhed sin dybe US Open-placering

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Gauff tilskriver mental udholdenhed sin dybe US Open-placering

Gauff er blandt de sidste fire ved US Open
Gauff er blandt de sidste fire ved US OpenReuters
Coco Gauff blev tirsdag den første amerikanske teenager til at nå semifinalen i US Open siden Serena Williams i 2001 og krediterede sin "mentale udholdenhed" for at have bragt hende et skridt tættere på sin første Grand Slam-titel.

Gauff ankom til New York efter at have spillet masser af tennis i løbet af den sidste måned, hvor hun vandt titlerne i Washington og Cincinnati, mens hun også nåede kvartfinalen i Montreal, men hun har ikke vist tegn på at sætte tempoet ned.

"Jeg tror, at det at klare sig godt i de turneringer har opbygget min mentale udholdenhed. Jeg har altid haft den fysiske udholdenhed, men det har opbygget min mentale udholdenhed," siger Gauff, der er seedet som nummer seks.

"Lige nu føler jeg mig følelsesmæssigt frisk, hvilket jeg tror var problemet tidligere i Grand Slams, hvor jeg blev følelsesmæssigt drænet. Jeg er tydeligvis fysisk frisk og følelsesmæssigt frisk, og jeg tror, at det bare kommer af erfaring."

Gauff avancerede til semifinalen med en klinisk 6-0, 6-2 sejr over den lettiske 20. seedede Jelena Ostapenko på Arthur Ashe Stadium og matchede dermed sin karrieres bedste sejrsrække på 10 kampe i træk.

Gauff så meget frisk ud mod Ostapenko, som slog verdens nummer et og forsvarende mester Iga Swiatek i fjerde runde, hun jagtede hver eneste bold, der blev sendt i hendes retning på vej og tog første sæt på bare 20 minutter, før hun afsluttede kampen efter 68 minutter og nåede sin første US Open-semifinale.

"I dag var helt sikkert den bedste kamp, jeg har spillet. Selvom det ikke var sådan, jeg kunne lide at spille, så er det nogle gange svært at være den aggressive mod hende," sagde Gauff.

"Så jeg tror, at de beslutninger, jeg træffer, nok er de bedste, jeg har haft, og jeg føler mig virkelig sikker i alle mine slag."

Gauff i aktion under sin kvartfinalekamp
Gauff i aktion under sin kvartfinalekampReuters

Gauff, som nu er to sejre fra at vinde den største titel i sin karriere, følte også, at hun nød godt af et nyt livssyn, som har hjulpet hende med at klare presset fra at være et af USA's største tennishåb.

I stedet for at fokusere på det ubarmhjertige pres har Gauff endelig tilladt sig selv at nyde hvert øjeblik, hun har på banen, mens hun ikke tager noget af det for givet.

"Jeg mener, der er folk, der kæmper for at brødføde deres familier, folk, der ikke ved, hvor deres næste måltid skal komme fra, folk, der skal betale deres regninger. Det er ægte pres, det er ægte modgang, det er det virkelige liv," siger Gauff.

"Jeg ved, at der er millioner af mennesker, som sikkert gerne vil være i den position, jeg er i nu, så i stedet for at sige hvorfor dit, hvorfor dat, burde jeg bare sige, hvorfor ikke mig? Hvorfor nyder jeg ikke det her? Det burde jeg.

"Jeg sagde bare til mig selv, at jeg burde nyde det her. Jeg har det så sjovt med det. Jeg skal ikke tænke på resultaterne og tænke på det her. Jeg lever et heldigt liv, og jeg er så velsignet. Jeg vil ikke tage det for givet."