Djokovic nævner OL-guld i Paris blandt sine "store mål

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Djokovic nævner OL-guld i Paris blandt sine "store mål

Novak Djokovic siger, at en af hans største ambitioner er at vinde OL-guld næste år.
Novak Djokovic siger, at en af hans største ambitioner er at vinde OL-guld næste år.AFP
Novak Djokovic sagde, at det at vinde OL-guld næste år er en af hans største ambitioner, inden han vender tilbage til Paris Masters i næste uge efter at have taget en pause følgende sin 24. Grand Slam-titel i New York.

Den 36-årige Djokovic skyndte sig tilbage fra US Open for at hjælpe Serbien i Davis Cup-kvartfinalen den 15. september, men sprang derefter over turneringens tilbagevenden til Kina og tilbragte i stedet tid med sin familie.

Rafael Nadal sagde i sidste måned, at Djokovic var "den bedste i historien" efter at have set sin mangeårige rival overhale hans rekord for flest store titler i herretennis i år, hvor spanieren var sat ud af spillet af en skade.

Djokovic var tilbageholdende med at blande sig i den endeløse debat om, hvem der er den bedste herretennisspiller i historien, men indrømmede, at det var rart at høre Nadals vurdering.

"Jeg har ikke tænkt mig at sige, at jeg er den største spiller nogensinde. Det er ikke op til mig at sige sådan noget. Det overlader jeg til andre," sagde Djokovic.

"Jeg er selvfølgelig meget stolt over, at min største rival kan sige sådan noget, men jeg overlader denne diskussion til andre mennesker."

Djokovic er klar til at vende tilbage til Paris Masters i næste uge
Djokovic er klar til at vende tilbage til Paris Masters i næste ugeAFP

Kun nederlaget til Carlos Alcaraz i Wimbledon-finalen forhindrede Djokovic i at vinde en Grand Slam i kalenderen, og serberen håber, at næste år bliver endnu et mindeværdigt år.

Djokovic drømmer om at slutte sig til Nadal og Andre Agassi i en udvalgt gruppe af mandlige spillere, der har vundet alle fire Grand Slams såvel som olympisk guld i single.

Han vandt bronze i sin OL-debut i 2008 i Beijing, men har siden misset en medalje i tre forsøg, hvor han blev nummer fire i 2012 og 2021, mens han tabte til Juan Martin del Potro i første runde i 2016.

"Min største motivation er stadig kærligheden til spillet. Jeg kan virkelig godt lide at konkurrere," siger Djokovic.

"Og så har jeg altid mål og at vinde endnu en slam, at blive nr. 1 igen, at slutte året som nr. 1.

"Det er, lad os sige, de store mål. Næste år er der selvfølgelig De Olympiske Lege. Jeg vil virkelig gerne gøre det godt ved OL og repræsentere mit land. Davis Cup er noget, der stadig giver mig en masse inspiration."

Djokovic føler sig frisk efter sin nylige pause, som inkluderede en tur til Ryder Cup i Rom, og han kæmper for sin syvende Bercy-titel efter at have tabt til Holger Rune i sidste års finale.

Han starter mod Miomir Kecmanovic eller Tomas Martin Etcheverry i sin åbningskamp, mens Tokyo-mesteren Ben Shelton er en potentiel modstander i tredje runde.

Alcaraz er også klar til at spille efter at være kommet sig over skader i lænden og venstre fod, som fik ham til at trække sig fra denne uges turnering i Basel.

Verdens nummer to, Alcaraz, har spillet 72 kampe på ATP-touren i år og vundet seks titler, hvoraf den seneste kom i Wimbledon i juli, hvor han besejrede Djokovic i en finale i fem sæt.

Han tabte i semifinalen i US Open og kom blandt de sidste fire i Beijing, før han røg ud af Shanghai Masters tidligere på måneden i ottendedelsfinalen.