Alcaraz er klar til at genvinde førstepladsen i verden ved Rome Masters

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Alcaraz er klar til at genvinde førstepladsen i verden ved Rome Masters

Alcaraz med sit Madrid-trofæ
Alcaraz med sit Madrid-trofæReuters
Carlos Alcaraz er klar til at tage til Italien i næste uge, for at deltage i Rome Masters for første gang i sin karriere og for at genvinde verdens førsteplads fra Novak Djokovic.

Efter at have forsvaret sin titel i Madrid i søndags ved at slå "lucky loser" Jan-Lennard Struff 6-4 3-6 6-3, behøver Alcaraz kun at møde op og spille i Rom for at overhale Djokovic.

Ranglisten er baseret på de point, der opnås ved hver turnering, og som udløber hvert år. For at bevare de point, som en spiller har vundet ved en turnering, skal han eller hun som minimum matche antallet af point fra det foregående år.

Alcaraz' vej til Madrid-titlen
Flashscore

Alcaraz sprang fra Rome Masters sidste år på grund af en ankelskade og har derfor ingen point at forsvare, mens Djokovic vandt i Rom sidste år og derfor ikke kan forbedre sin samlede pointtotal.

Da der kun er fem point til at adskille de to spillere i det næste sæt ranglister, vil Alcaraz gå over serberen til førstepladsen, selv hvis han taber sin første kamp i Rom.

Efter en skadesplaget start på sæsonen sagde Alcaraz, at han er 100 % klar og tænker stort og er motiveret til fortsat at forbedre sit spil, mens han bygger op til French Open, som starter den 28. maj.

"Jeg er en ambitiøs fyr, og jeg går fuldt ud efter at vinde i Rom," sagde Alcaraz på et pressemøde søndag.

"Det, jeg er ved at opnå, er noget stort. Jeg har lige vundet min 10. titel, min fjerde Masters 1000-titel, back-to-back-titler her i Madrid og er meget tæt på at genvinde verdensranglistens førsteplads.

"Det er et særligt øjeblik, og jeg er meget stolt af det, jeg præsterer. Det arbejde, jeg lægger i det."

Spanieren, der fyldte 20 år i fredags, har haft en spektakulær start på sin karriere ved at vinde US Open i september sidste år og blive den yngste mand til at toppe ranglisten.

Søndag måtte han spille op til sit bedste for at slå en ubarmhjertig Struff og vinde sin fjerde titel i sæsonen, som han føjer til triumferne i Buenos Aires, Indian Wells og Barcelona.

Alcaraz vs Struff højdepunkter
Flashscore

"Jeg ved, at jeg har en evne til at spille godt i de vigtige øjeblikke," sagde Alcaraz."Jeg er en spiller, der vokser under pres, på den store scene, og jeg kan lide at gøre forskellige ting i de øjeblikke. At tilpasse mig til det, som mine modstandere kommer med til mig.

"Jeg er en finalespiller: Jeg har spillet 13 finaler og vundet 10."

Han har sluttet sig til Rafael Nadal som den eneste Madrid-mester, der har vundet to gange i træk, og han er den yngste til at forsvare en ATP Masters 1000-titel, siden sin spanske landsmand i Monte-Carlo og Rom i 2005-06.