Holger Rune efter nyt avancement i Frankrig: Sejr var gave til storesøster

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Holger Rune efter nyt avancement i Frankrig: Sejr var gave til storesøster

Holger Rune indtager i øjeblikket verdensranglistens placering nummer syv.
Holger Rune indtager i øjeblikket verdensranglistens placering nummer syv.Profimedia
Da Holger Rune fredag aften sejrede i kvartfinalen ved årets Open Sud de France i Montpellier, havde han blandt andet sin søster, der havde fødselsdag, i tankerne. Sejren betragtede han således som en gave til hende.

Fredag aften spillede Holger Rune sig i semifinalen ved Open Sud de France, da han i Montpellier skulle bruge to sæt på at besejre useedede amerikanske Michael Mmoh med 7-6 (8-6), 6-4.

Igen måtte danskeren kæmpe hårdt for at sikre sig første sæt, præcis som det var tilfældet i torsdagens opgør mod spanske Pablo Llamas Ruiz, men da der først var hul på bylden, fik danskeren klart overtaget i kampen – og måske hjalp det også, at danskeren kunne tænke på familien.

Det var nemlig storesøster Alma Runes fødselsdag, og det blev angiveligt en mindre motivationsfaktor for danskeren i andet sæt.

”Da jeg fik brudt i andet sæt, tænkte jeg: ’Jeg er nødt til at vinde i dag, for det er min søsters fødselsdag,’ kommer det således fra Rune ifølge ATP’s officielle hjemmeside.

”Jeg tænkte: 'Okay, jeg giver hende en god gave ved at vinde kampen,' fortsætter danskeren, der åbnede 2024 med en skuffende præstation ved Australian Open, hvor danskeren allerede i anden runde måtte se sig slået ud af franske Arthur Cazaux.

Nu jagter Rune så årets første titel i ATP 250-turneringen i Montpellier, og allerede nu står Rune, der med sin sejr torsdag rundede 100 sejre på ATP Touren, altså i semifinalen. Her venter fjerdeseedede kroatiske Borna Ćorić, der er placeret som nummer 37 på verdensranglisten.

Skulle Rune, der er førsteseedet til årets Open Sud de France, også sikre sig avancement her, vil danskeren være klar til årets anden finale, da Rune også ved årets Brisbane International i starten af januar nåede finalen, hvor det dog blev til nederlag mod bulgarske Grigor Dimitrov.

Dimitrov er ikke med i Montpellier. Det er til gengæld både canadiske Félix Auger-Aliassime og kasakhiske Alexander Bublik, der mødes i turneringens anden semifinale. Således vil Rune altså støde ind i vinderen af dette opgør i årets finale, hvis danskeren lørdag eftermiddag får bugt med Ćorić.