Miami-vinderen står ved at slutte karriere på grund af sygdom: Tennis er ikke alt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Miami-vinderen står ved at slutte karriere på grund af sygdom: Tennis er ikke alt

Danielle Collins, den strålende vinder af Miami Open 2024.
Danielle Collins, den strålende vinder af Miami Open 2024.AFP
Danielle Collins vandt Miami Open 2024, spiller sit livs bedste tennis - og må alligevel snart indstille karrieren eftersom hun lider af to alvorlige sygdomme. Fremover vil hun prioritere sit eget helbred højere end tennis.

Den 30-årige Collins, vandt i Miami den største turnering i sin karriere med en sejr på 7-5, 6-3 over Elena Rybakina fra Kasakhstan i finalen som useedet spiller.

Collins nåede finalen i Australian Open i 2022, men har aldrig før vundet en titel af samme kaliber som Miami Open 2024. Hun trækker sig tilbage i slutningen af året på toppen af sin karriere. Men det er kun én historie.

Den anden historie er"større end tennis", som Collins sagde i Miami, en historie om smerte og sygdom, tvivl og prioriteringer. 

"Jeg har helbredsproblemer, der gør mit liv uden for banen lidt vanskeligt," siger hun men en vis underdrivelse. Collins blev først professionel som 22-årig. I 2018 blev Collins diagnosticeret med ledegigt som Caroline Wozniacki også lider under.

Det lykkedes Collins at få sygdommen under kontrol med medicin og diæt, men hun led stadig af voldsomme menstruationssmerter, som hun har gjort siden sine universitetsdage. Så meget, at hun engang kollapsede grædende på banen under en turnering.

Hun offentliggjorde diagnosen, som hun fik efter mange besøg hos lægen, ved Australian Open 2018, da hun var nået til et punkt, hvor hun ikke kunne klare det hverken fysisk eller mentalt".

Terapier og en operation for at fjerne en stor cyste i livmoderen gav lindring. Og gjorde det muligt for Collins at blive bedre og bedre. Hun var nummer syv i verden i 2022 og er nu nummer 22 igen efter et dyk i præstationerne.

Men hendes sygdom og de efterfølgende foranstaltninger gør det svært for Collins at blive gravid. Og jo ældre hun bliver, jo sværere bliver det.

Tennis betyder meget for hende, men på ingen måde alt, og ind til udgangen af 2024 tilhører hendes liv tennis, derefter familieplanlægning. Men med hendes store succes i Miami er hun gentagne gange blevet spurgt, om hun stå ved sin beslutning at slutte karrieren på toppen af sin formåen.

"Jeg er beæret over, at så mange mennesker ønsker at se mig fortsætte med at spille, men det burde faktisk være meget forståeligt.

Det er en dybt personlig beslutning, som jeg synes at skulle retfærdiggøre hele tiden," sagde hun:"Jeg tror, at hvis jeg var en mand, ville jeg bestemt ikke behøve at gøre det."