Alcaraz vinder over den belgiske veteran Goffin i Hopman Cup-debut

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Alcaraz vinder over den belgiske veteran Goffin i Hopman Cup-debut

Carlos Alcaraz jubler efter sejren i Wimbledon.
Carlos Alcaraz jubler efter sejren i Wimbledon.Reuters
Verdensetteren Carlos Alcaraz vendte tilbage efter sin Wimbledon-triumf med en sejr på 4-6 6-4 (10-8) over David Goffin i deres Hopman Cup-kamp fredag, hvilket hjalp Spanien med at udligne til 1-1 mod Belgien.

Alcaraz, som vandt sin anden Grand Slam-titel i søndags ved at slå den 23-dobbelte majormester Novak Djokovic på All England Clubs græsplæner, havde ikke den nemmeste tur tilbage til gruset i Nice, Frankrig, da han debuterede i mixed team-turneringen.

Efter at Elise Mertens havde slået Rebeka Masarova med 7-6(3), 2-6, 10-5 og bragt Belgien foran 1-0, tabte Alcaraz sin serv to gange i det hede vejr og måtte overgive åbningssættet til sin rutinerede modstander.

Verdens nummer 111, Goffin, som besejrede Alcaraz sidste gang, de spillede, efter at den unge spiller havde vundet US Open i 2022, brød i det første parti i næste sæt og konsoliderede sin føring for at lægge pres på sin modstander.

Alcaraz svarede igen ved at komme tilbage på 3-3 og udnyttede sit held, da begge spillere vaklede i serven, til at udligne kampen til et sæt hver, før han tændte for efterbrænderen fra 0-4 i den vildt svingende super tiebreak for at sikre sejren.

Alcaraz og Masarova, som erstattede den skadede Paula Badosa i truppen, skal senere møde Goffin og Mertens i mixeddouble.

Spanien møder Kroatien på lørdag.

I fredagens anden kamp stod det 1-1 mellem Frankrig og Schweiz, da Alize Cornet slog Celine Naef 1-6, 6-3, 10-8, inden Richard Gasquet tabte 3-6, 6-3, 10-8 til Leandro Riedi og dermed satte gang i en afgørende mixeddoublekamp.

Vinderen når søndagens finale, efter at begge hold har slået et dansk hold med verdensranglistens nummer seks, Holger Rune.

Den relancerede Hopman Cup er vendt tilbage til tenniskalenderen i denne uge efter fire års fravær, efter at have mistet sin plads foran Australian Open som følge af den kortlivede ATP Cup-holdturnering for mænd.

Den sidste udgave af Hopman Cup, som begyndte i 1989 og blev opkaldt efter den australske storspiller Harry Hopman, så Roger Federer føre Schweiz til titlen mod Tyskland.