Rune's onde ånd vinder Hong Kong-titel og styrker selvtillid før Grand Slam

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rune's onde ånd vinder Hong Kong-titel og styrker selvtillid før Grand Slam

Andrey Rublev fejrer sejren i Hong Kong Open mod Emil Ruusuvuori fra Finland.
Andrey Rublev fejrer sejren i Hong Kong Open mod Emil Ruusuvuori fra Finland.AFP
Verdens nummer fem, Andrey Rublev (26), som tit har været stopklods for Holger Rune i store turneringer, fik et flot boost før Australian Open, da han fejede Finlands Emil Ruusuvuori (24) af banen i en sejr på 6-4, 6-4 og dermed vandt Hong Kong Open søndag.

Rublev har nået ni Grand Slam-kvartfinaler uden nogensinde at gå videre.

Men han må regnes blandt favoritterne til årets første major på Melbourne Park efter at have vundet sin 15. ATP Tour-titel på bare 77 minutter.

"Titlen er noget helt specielt," sagde Rublev.

"Jeg kunne ikke have haft en bedre uge.

"Nu tager jeg til Melbourne med en rigtig god følelse. Jeg vil nyde en uges træning der, og så starter vi Australian Open."

Sidste gang Rublev tabte til en spiller uden for top 50, var til Ruusuvuori, i en maratonkamp på tre timer og 16 minutter ved Cincinnati Masters i august sidste år.

Men det så aldrig ud til at kunne gentage sig på Victoria Park.

Begge spillere fandt sig hurtigt til rette i finalen, de testede hinanden med hårde og præcise grundslag. 

Ved stillingen 3-3 lykkedes det Rublev at bryde finnens serv, da han på sin fjerde breakbold bragte sig foran med en skarp baghåndsvinder.

Ruusuvuori reddede en sætbold ved 4-5 og tilspillede sig derefter sin første og eneste breakbold i kampen, men det viste sig at være forgæves, da Rublev tog første sæt på 44 minutter.

Russeren dominerede andet sæt mere end stillingen antyder, og afgav næsten ikke et point i sin egen serv, mens han konstant pressede sin 24-årige modstander.

Rublev brød igen finnen ved stillingen 4-4 i andet sætg, før han udnyttede sin første matchbold, da Ruusuvuoris bold røg ud i nettet.

"Det giver mig selvfølgelig mere selvtillid forud for Australian Open," sagde han.

"Nu har jeg en uge til at forberede mig, så vi vil arbejde på min kondition, når vi har lidt tid, men grundlæggende vil jeg fortsætte med at gøre det samme."

Russeren føjede sit navn til en illustrativ liste over tidligere vindere, der inkluderer tidligere tiders store spillere som Rod Laver og Pete Sampras.

Ruusuvuori spillede sin blot anden ATP Tour-finale efter Pune i 2022 og hyldede Rublev ved trofæoverrækkelsen.

"Du er en af de hårdest arbejdende og hårdeste konkurrenter, men stadig en af de rareste fyre på touren," sagde Ruusuvuori.

"Jeg tror ikke, at nogen fortjener det mere end dig. Tillykke til dig og dit hold.

"Vi bliver ved med at kæmpe. Jeg har slået dig en gang før, men nu var det din tur. Jeg tror, vi kommer til at have mange flere kampe i fremtiden."