Ilter russer vil lægge raseri-udbrud fra sig: "Min opførsel har været pinlig"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ilter russer vil lægge raseri-udbrud fra sig: "Min opførsel har været pinlig"

Rublev har et stort år foran sig
Rublev har et stort år foran sigAFP
Den iltre sussiske tennisspiller Andrey Rublev (26) indrømmede lørdag, at han var nødt til at kontrollere sit temperament bedre og "være sødere" ved sig selv, hvis han vil udfordre verdens top fire i 2024.

Russeren føler, at han tilhører de bedste fem spillere i verden. men tilføjer, at han stadig havde meget at forbedre for at komme helt til tops, herunder at lægge låg på sine eksplosive følelser på banen.

Russeren vandt turneringer i Monte Carlo og Bastad i et stabilt 2023, hvor han nåede fire andre finaler.

Han begynder den nye sæson som topseedet ved næste uges Hong Kong Open blot to uger før årets første Grand Slam i Melbourne. 

Efter at have nået kvartfinalen i US Open i september, nåede Rublev finalen i Shanghai Masters og semifinalerne i Wien og Paris, hvor han kun tabte den sidste i tre tætte sæt til Novak Djokovic.

"Efter dette års US Open begyndte jeg at føle, at jeg virkelig var ved at hæve mit niveau," sagde Rublev til journalister i Hong Kong, hvor han er oversidder i første runde. 

"Jeg begyndte at føle, at det ikke betyder noget, hvem jeg har i lodtrækningen, hvis jeg er smart og kontrollerer mine følelser, vil jeg have en chance for at vinde kampen."

Australske forberedelser

Rublev har generelt haft det svært mod verdens fire bedste - Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev og Jannik Sinner - i de seneste sæsoner.

Men Rublev, som potentielt kan møde en af dem i kvartfinalen ved Australian Open i næste måned, ved, hvad han skal gøre for at få vendt den statistik.

"De (de fire bedste) accepterer, når tingene går galt, meget bedre end jeg gør," sagde han om sin mentale tilgang.

"De fyre har fantastiske ben, de har en fantastisk teknik fra både forhånds-og baghånds-siden, så jeg er nødt til at forbedre mange ting i mit spil."

Russeren har ry for at miste besindelsen på banen og slår ofte sit eget venstre knæ i frustration med ketsjeren, hvilket han ved er skadeligt for hans spil.

"Sådan er jeg ikke som person, og når jeg opfører mig sådan, ser det virkelig ulækkert og pinligt ud," indrømmede manden, der aldrig er nået længere end til kvartfinalen i en Grand Slam-turnering.

"Det næste skridt er at være sødere ved mig selv på banen, især over for mit venstre knæ, for det lider."

Når mændenes ATP Tour vender tilbage til Hong Kong for første gang siden 2003, er også russeren og verdens nummer 15, Karen Khachanov, med i lodtrækningen sammen med amerikaneren Frances Tiafoe, der er rangeret en plads lavere.

"Målet her er selvfølgelig at forberede mig så godt som muligt for at være klar til Australien," sagde Rublev. "Jeg vil spille så mange kampe som muligt, og hvis jeg når langt i turneringen, vil det være perfekt."