Gyserfinale i French Open: Tjekkisk overraskelse tvang verdensetter ud i tre sæt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Gyserfinale i French Open: Tjekkisk overraskelse tvang verdensetter ud i tre sæt

Iga Świątek tog lørdag karrierens fjerede Grand Slam-titel, efter hun to gange tidligere har vundet French Open og en enkelt gang vundet US Open.
Iga Świątek tog lørdag karrierens fjerede Grand Slam-titel, efter hun to gange tidligere har vundet French Open og en enkelt gang vundet US Open.Julien de Rosa/AFP
Det blev en svær kamp for den polske verdensetter og storfavorit Iga Świątek i lørdagens finale ved French Open. Mod useedede tjekkiske Karolína Muchová måtte Świątek ud i tre sæt for at generobre sin Roland Garros-titel, men i sidste ende trak den 22-årige polak altså det længste strå mod den uprøvede tjekke.

Lidt plads til forbedring er der vel altid. Også selvom man er verdensetter og vinder French Open for andet år i træk, for tredje gang i karrieren. For det gjorde polske Iga Świątek nemlig lørdag eftermiddag, men det var ikke nogen nem kamp mod den tjekkiske overraskelse Karolína Muchová, der ellers kom til turneringen som useedet.

For andet år i træk står Świątek dog som vinder af Roland Garros, karrierens fjerde Grand Slam-titel for den blot 22-årige polak efter en sejr i tre sæt på 6-2, 5-7, 6-4. Således var Świątek altså ét eneste sæt fra at gå helt ubesejret gennem turneringen, for andet sæt mod Muchová var nemlig det eneste sæt, polakken tabte hele turneringen igennem. Også i 2022 tabte polakken kun ét sæt på sin vej mod titlen i Paris.

I første sæt var Iga Świątek i hopla og spillede nærmest perfekt. Én eneste breakbold fik Karolína Muchová undervejs, og den fik tjekken ikke eksekveret, og det blev således ikke til ét eneste break i hele første sæt for Muchová.

Omvendt brød polske Świątek allerede på Muchovás første serveparti, og så var tonen ligesom lagt for resten af sættet, som blev domineret af verdensetteren, der endte med en sikker sætsejr på 6-2 over en tydeligt presset Muchová.

Det blev en tættere finale, end hvad bookmakerne havde forudset.
Det blev en tættere finale, end hvad bookmakerne havde forudset.Flashscore

Også i andet sæt lignede det, at Iga Świątek skulle dominere tjekke, og den 22-årige polak kom således foran med 3-1 uden de helt store problemer. Om det var tanken om snart at kunne vinde igen, der forplantede sig lidt hos Świątek, er ikke til at sige, men pludselig fik Muchová brudt til 3-2, sidenhen udlignet til 3-3 og således var den 26-årige tjekke pludselig inde i kampen igen, da hun fik lukket sættet med 7-5.

Tredje sæt blev lidt af en gyser, hvor kampen virkelig bølgede frem og tilbage. Begge spillere havde problemer med at holde egen serv, og Muchová kunne ved stillingen 4-3 have servet sig til 5-3, men også her glippede det med at holde egen serv, og så fik den polske verdensetter ellers vind i sejlene.

Hele fem gange i tredje sæt blev de to stærke spillere brudt, og kampen sluttede da også meget symptomatisk med et break fra Iga Świątek, der kun skulle bruge én matchbold til at sikre sig sejren, da Muchová fik lavet en dobbeltfejl.

Således gentog Świątek kunststykket fra 2022 og 2020, kan lade sig hylde som vinder af årets French Open foran den store tjekkiske overraskelse Karolína Muchová, der med sin præstation i Paris tager et kvantespring på verdensranglisten, går fra nummer 43 helt op som nummer 16, mens Świątek udbygger forspringet til Aryna Sabalenka på andenpladsen.

På sin vej til finalen havde Iga Świątek besejret Cristina Bucșa, Claire Liu, Xin Wang, Lesia Tsurenko, Coco Gauff og Beatriz Haddad Maia, som bekendt altså uden at tabe ét eneste sæt undervejs, mens Karolína Muchová besejrede Maria Sakkari, Nadia Podoroska, Irina Begu, Elina Avanesyan, Anastasia Pavlyuchenkova og sidst men ikke mindst den belarusiske verdenstoer Aryna Sabalenka på sin vej til finalen.

Karolína Muchová behøver dog ikke at vente særligt længe for at få en ny chance for at vinde en Grand Slam, for allerede om under en måned venter verdens ældste og mest prestigefyldte tennisturnering, når All England Club lægger græsbaner til årets Wimbledon. Her skal Iga Świątek samtidig forsøge at forbedre en overraskende ringe historik, da polakken aldrig er nået længere end fjerde runde.