French Open-finalisten Muchova: Nu ved jeg, at jeg kan vinde store titler

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

French Open-finalisten Muchova: Nu ved jeg, at jeg kan vinde store titler

Selvom Muchova kæmpede sig tilbage på imponerende vis, tabte hun i tre sæt til Swiatek i French Open-finalen.
Selvom Muchova kæmpede sig tilbage på imponerende vis, tabte hun i tre sæt til Swiatek i French Open-finalen. Reuters
Useedede Karolina Muchova (26) var tæt på at vinde sin første Grand Slam-turnering efter et flot comeback i French Open-finalen, men selv om hun lørdag tabte 6-2 5-7 6-4 til verdensetteren Iga Swiatek (22), ved tjekken nu, at hun kan gå efter de store titler.

Muchova, som slog verdensranglistens nummer to, Aryna Sabalenka, i semifinalen, så ud til at være ude af kampen, efter at Swiatek havde vundet første sæt og bragt sig foran 3-0 i det andet.

Men Muchova kæmpede sig tilbage, skar ned på uprovokerede fejl og generede polakken med sin enhånds slicede baghånd og dropskud for at fremtvinge en afgørelse.

Selvom hun førte i tredje, kunne Muchova ikke fuldføre det, der ville have været en mindeværdig oprejsning, og endte med at se Swiatek løfte sit tredje French Open-trofæ på fire år.

"Jeg følte, at jeg var meget, meget tæt på. En tæt kamp. At kalde mig selv Grand Slam-finalist er en fantastisk præstation og helt sikkert en stor motivation for mig til at arbejde i fremtiden og få en chance igen for at spille om disse store titler," sagde hun.

Muchova, der var semifinalist i Australian Open i 2021, har været plaget af skader i hele sin karriere, også da hun spillede i juniorrækkerne, og faldt til midten af 200'erne efter endnu en skade i 2021.

Hun sagde i denne uge, at nogle læger havde fortalt hende efter skaden i 2021, at hun måske ikke ville komme til at spille igen. Men hun kæmpede sig tilbage i top 50 igen, da hun gik ind til French Open.

"Det er en meget stor motivation, nu hvor jeg ved, at Iga er nummer et i verden, og jeg var så tæt på. Nu tror jeg, at jeg kan gøre det," sagde hun. "Det er godt for selvtilliden. Det siger mig, at jeg er i stand til at gøre det her, til at opnå disse store resultater.

"Det er meget motiverende, og nu føler jeg, at jeg kan gøre det, og jeg vil helt sikkert prøve at komme derhen igen og kæmpe om titlen på de næste etaper."

Muchova, hvis nederlag var hendes første mod en top tre-spiller i karrieren efter fem sejre, sagde, at hun nu så frem til næste måneds Wimbledon-turnering og græssæsonen, hvor hun føler sig mere komfortabel.

"Jeg havde ærlig talt ikke forventet så meget på grus. Jeg ser frem til at spille på græs, på de hurtige underlag, det er helt sikkert de underlag, jeg foretrækker, og som jeg bedre kan lide," sagde hun. "Hovedfokus er naturligvis Wimbledon."