Svitolina på comebacktogt: Jeg føler mig som en på 17 igen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Svitolina på comebacktogt: Jeg føler mig som en på 17 igen

Svitolina føler ikke det pres, hun gjorde tidligere.
Svitolina føler ikke det pres, hun gjorde tidligere.AFP
Presset er væk, og den ukrainske tennisstjerne Elina Svitolina nyder det.

I april gjorde hun comeback efter mere end et år på sidelinjen, og hun er allerede godt på vej tilbage i top-100 på verdensranglisten.

Ved French Open har hun spillet sig i kvartfinalen og har dermed høstet masser af ranglistepoint til den konto, der ved hendes comeback var tom.

Og den 28-årige ukrainer nyder, at de færreste har forventninger til hende.

"Jeg har bemærket, at jeg ikke føler det pres, som jeg tidligere gjorde," siger hun ifølge AFP.

"Selvfølgelig lægger jeg en slags pres på mig selv, for jeg vil gerne vinde en grand slam. Det er det ultimative mål for mig. Men der er absolut ikke noget pres udefra."

Svitolina tog en selvvalgt pause fra tennisbanerne i marts sidste år, da hun døjede med en dårlig ryg og mental overbelastning som følge af krigen i hjemlandet Ukraine.

Få måneder senere annoncerede hun, at hun ventede barn med sin mand, den franske topspiller Gaël Monfils, og hun fødte parrets første barn i oktober.

I april gjorde hun comeback ved at møde blandt andre Clara Tauson i en af sine første kampe i en ITF-turnering i Portugal. Ukraineren manglede åbenlyst noget fysisk form, og Tauson vandt.

Men det var tydeligt, at Svitolina stadig besad den tekniske styrke, der så sent som i 2021 sendte hende op som nummer fire i verden. I 2017 var hun helt oppe som nummer tre.

I slutningen af maj vandt hun sin første WTA-turnering efter comebacket, og nu er hun altså blandt de otte bedste ved French Open.

"Ingen havde i begyndelsen af turneringen forventet, at jeg ville komme til Roland Garros og komme i kvartfinalen. Jeg tror ikke, der var mange, der havde sagt: "Hun kommer til at gøre det". Det hjælper mig virkelig, at jeg har det sådan her. Jeg føler mig nærmest som en på 17 igen, fordi jeg er kommet helt frisk ind på touren. Jeg forsvarer ingen point. Ikke her, ikke i næste uge," siger Svitolina.

Ser man på uofficielle live-ranglister, har Elina Svitolina allerede bevæget sig op som nummer 73 i verden. Den placering kan hun forbedre ved at nedlægge Aryna Sabalenka i French Opens kvartfinale.