Djokovic påtager sig ansvaret for Davis Cup-exit: En kæmpe skuffelse

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Djokovic påtager sig ansvaret for Davis Cup-exit: En kæmpe skuffelse
Novak Djokovic reagerer under Serbiens nederlag i doublesemifinalen mod Italien.
Novak Djokovic reagerer under Serbiens nederlag i doublesemifinalen mod Italien.
AFP
Novak Djokovic fortæller, at han påtager sig ansvaret for Serbiens Davis Cup-semifinalenederlag til Italien lørdag, efter at han ikke udnyttede tre matchbolde mod Jannik Sinner.

Verdensetteren havde sin italienske modstander i tovene i andensinglen ved stillingen 5-4, men tillod Sinner at komme tilbage og vinde 6-2, 2-6, 7-5 for at fremtvinge afgørelsen i doublen.

Djokovic og Miomir Kecmanovic, som havde vundet åbningssinglen mod Lorenzo Musetti, blev besejret af Sinner og Lorenzo Sonego med 6-3, 6-4 og forlod Malaga skuffede.

"For mig personligt er det en kæmpe skuffelse, for jeg tager ansvaret for, at vi havde tre matchbolde og var så tæt på at vinde," siger Djokovic til journalisterne.

"Ja, det er virkelig uheldigt. Det her er sport. Når man taber for sit land, er den bitre følelse endnu større."

Djokovic fortæller, at det er "svært at sluge" nederlaget i en turnering, han var desperat efter at vinde med Serbien for anden gang efter deres eneste triumf i 2010, som han var en del af.

Den 36-årige serber, som har vundet Grand Slam-turneringer 24 gange, siger yderligere, at han troede, at verdens nummer fire, Sinner, ville falde i niveau, men italieneren var ubarmhjertig.

"Jeg kender Janniks kvalitet, men jeg tænkte, at han måske ville falde en lille smule i doublen, men det gjorde han ikke," sagde Djokovic.

"Han holdt niveauet ekstremt højt, og i slutningen af singlekampen, også i tredje sæt, havde jeg mange chancer for at bryde ham og var i hans servepartier, men hver gang han havde brug for det, fandt han serven."

Djokovic lykønsker samtidig Sinner, som nu har slået ham tre gange i fire kampe over 11 dage.

Sinner vandt ATP Finals-gruppespillet i sidste uge, men Djokovic svarede igen ved at slå italieneren og vinde trofæet.

"De fortjente det, de spillede virkelig godt, især Jannik, i single mod mig og derefter også i double," tilføjer Djokovic.

"Han missede næsten ikke bolden i hele kampen ... man kan kun sige tillykke."