Tennis-sensation anede ikke hvor og hvornår hun skulle spille i fire år

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tennis-sensation anede ikke hvor og hvornår hun skulle spille i fire år

Yastremska blev den første kvindelige kvalifikationsspiller til at nå semifinalen i Australian Open siden 1978.
Yastremska blev den første kvindelige kvalifikationsspiller til at nå semifinalen i Australian Open siden 1978.Reuters
Dayana Yastremska (23) følte sig ikke alt for nedtrykt over sit semifinalenederlag ved Australian Open, da hun nu ved, at hun har forbedret sin ranglisteplacering, så hun kan få direkte adgang til turneringer i stedet for at spille i kvalifikationen.

Ukraineren blev den første kvindelige kvalifikationsspiller, der nåede semifinalen i Australian Open siden 1978, efter at hun begyndte turneringen som nummer 93 i verden, og hun forventes at rykke op på 28. pladsen, når den nye rangliste offentliggøres på mandag på trods af hendes nederlag på 6-4, 6-4 til Kinas Zheng Qinwen torsdag.

Yastremska var rangeret som nummer 21 i verden, før hendes karriere blev afsporet af en midlertidig dopingkarantæne i 2021, som senere blev ophævet, efter at et uafhængigt tribunal accepterede, at hendes positive test var resultatet af forurening.

"Jeg synes, det var et dejligt comeback for mig at komme i top 30, for i årevis kunne jeg ikke komme tilbage til top 50 eller 60," sagde Yastremska.

"Så det er en dejlig bonus, for nu kan jeg endelig spille hovedturneringen ved Grand Slams, hvilket giver mig virkelig prioritet til at føle mig lidt mere frisk."

Siden hun vendte tilbage efter den midlertidige karantæne, var Yastremska faldet enten i kvalifikationen eller i første runde ved ni Grand Slams i træk, men hendes forbedrede rangliste vil nu hjælpe hendes fremtidige tidsplan.

"Ranglisten spiller faktisk en meget stor rolle, for de sidste fire år kendte jeg ikke min tidsplan, jeg vidste ikke, hvor jeg ville komme ind, hvor jeg ikke ville komme ind," sagde Yastremska.

"Jeg var nødt til at spille uge efter uge. Jeg kan sige, at jeg levede af turneringerne. Nu ved jeg for eksempel, hvor jeg kan spille, hvor jeg kan hvile, og det er mere behageligt at leve på den måde, når man kender sit skema i et stykke tid."

Yastremskas fantastiske stime blev stoppet af Zheng, men ukraineren fik en masse selvtillid under sit ophold i Melbourne, hvor hun bl.a. besejrede to Grand Slam-vindere, Marketa Vondrousova og Victoria Azarenka.

"Jeg er glad for det. Jeg er ikke ked af at tabe, men jeg synes stadig, at det var en god turnering for mig," sagde Yastremska.

"Normalt får man syv kampe at spille i Grand Slams, og jeg har spillet ni kampe, så jeg er meget stolt af mig selv.

"Jeg vil ikke se for meget frem, men jeg føler, at jeg kan, en dag kan jeg vinde en Grand Slam."