Nostalgisk Naomi Osaka går efter tredje Australian Open-titel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Nostalgisk Naomi Osaka går efter tredje Australian Open-titel

Opdateret
Naomi Osaka taler med pressen forud for sin Australian Open-bue mandag
Naomi Osaka taler med pressen forud for sin Australian Open-bue mandagReuters
Minderne om hendes to tidligere titler ved Australian Open har gjort det svært for Naomi Osaka ikke at drømme om at holde Daphne Akhurst Memorial Cup højt endnu en gang, når hun markerer sin tilbagevenden i et møde i første runde med Caroline Garcia på mandag.

Osaka har nået mindst tredje runde i seks af sine syv optrædener på Melbournes blå hard courts, hvor hun vandt titlerne i 2019 og 2021.

Efter at have fulgt med på afstand sidste år forud for fødslen af sin datter Shai i juli, har Osaka været hurtig til at dæmpe snakken om en femte Grand Slam-sejr og har kun spillet to kampe i optakten til årets første Grand Slam.

Men den japanske spiller sagde, at hun var begyndt at "føle nostalgien" på Melbourne Park.

"Jeg elsker komforten ved det. At gå ind i omklædningsrummet og have det samme skab som før," sagde hun til journalister forud for turneringen.

"Jeg tror, at den slags små ting virkelig gør mig glad. At kunne spille på Rod Laver, kigge op på himlen og bare indse, 'jeg har været i stand til at vinde to gange her'. Jeg ville elske at gøre det igen."

Adspurgt om det var svært at dæmpe sine egne forventninger, sagde Osaka:

 "Det er helt sikkert svært, for jeg tænker på alle de fantastiske minder, jeg har haft."

I sit eneste tidligere møde med 16. seedede Garcia gav Osaka den franske kvinde et nederlag i lige sæt i Melbourne for tre år siden.

Andre steder i kvindernes lodtrækning er top-10 spillerne Coco Gauff, Ons Jabeur og Marketa Vondrousova (24) også i aktion mandag.

På herresiden vil verdens nummer tre, Daniil Medvedev, forsøge at holde sit positive momentum fra 2023 kørende, som han jagter sin anden Grand Slam-titel.

Russeren, som nåede semifinalen i Wimbledon og finalen i US Open sidste år, møder den franske kvalifikationsspiller Terence Atmane i sin første turneringskamp siden sæsonafslutningen i ATP Finals i november.

Den syvendeseedede græker Stefanos Tsitsipas,som blev nummer to sidste år, afslutter dagens session på Rod Laver Arena mod belgiske Zizou Bergs, som erstattede den skadede tidligere verdensetter Matteo Berrettini i lodtrækningen.