Skaderamt Nadal skal promovere saudiarabisk tennis

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Skaderamt Nadal skal promovere saudiarabisk tennis

Skaderamt Nadal skal promovere saudiarabisk tennis
Skaderamt Nadal skal promovere saudiarabisk tennisPATRICK HAMILTON/AFP
Den 22-dobbelte grand slam-vinder Rafael Nadal skal fremover promovere saudiarabisk tennis i en rolle som ambassadør for landets tennisforbund.

Det oplyste det saudiarabiske tennisforbund i en pressemeddelelse mandag.

"Overalt hvor du kigger hen i Saudi-Arabien kan du se vækst og fremskridt, og det er jeg spændt på at være en del af," lyder det fra den 37-årige spanier.

Nadal skulle have haft grand slam-comeback efter en skadesperiode på næsten 12 måneder, men det blev ikke i Australian Open, der begyndte søndag.

Spanieren fik comeback i turneringen i Brisbane, men under nederlaget i kvartfinalen mod Jordan Thompson fik han behandling for en skade, der viste sig at være så alvorlig, at han ikke er i stand til at konkurrere foreløbig.

Han har tidligere udtalt, at der er stor sandsynlighed for, at 2024 bliver hans sidste år som professionel tennisspiller.

Nadal besøgte for nylig en tennisklub i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh, og som følge af hans nye rolle skal han bruge tid i kongeriget hvert år for at udvikle et nyt akademi i sit navn.

Sport er en vigtig del af kronprins og de facto leder Mohammed bin Salmans vision om at gøre landet til en stor turistdestination og mindske afhængigheden af olieeksport, som landet har nydt godt af i mange år.

Blandt andet er det lykkedes landet at lokke fodboldspillere som Cristiano Ronaldo og Neymar til at spille i den bedste saudiarabiske liga.

Saudi-Arabien skal også være vært for VM i fodbold i 2034.