Tysk topspiller overlever nyt femsætsdrama mod hårdtkæmpende brite

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tysk topspiller overlever nyt femsætsdrama mod hårdtkæmpende brite

Alexader Zverev nåede i 2020 finalen af US Open, hvor tyskeren dog tabte til østrigske Dominic Thiem.
Alexader Zverev nåede i 2020 finalen af US Open, hvor tyskeren dog tabte til østrigske Dominic Thiem.Martin Keep/AFP
Efter en dramatisk femsætskamp er tyske Alexander Zverev klar til kvartfinalen ved årets Australian Open. Mandag formiddag dansk tid besejrede den 26-årige tysker således 28-årige britiske Cameron Norrie i en kamp, der skulle afgøres i et tiebreak.

Den 26-årige tyske topspiller Alexander Zverev er klar til kvartfinalen ved årets Australian Open, efter han mandag formiddag dansk tid spillede sig forbi britiske Cameron Norrie. Tyskeren måtte dog bruge fem sæt på at sejre 7-5, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (10-3)

Et af Zverevs største våben er som regel serven, men tyskeren kæmpede med netop denne i flere af kampens sæt, særligt det fjerde sæt, der tvang kampen ud i et altafgørende femte sæt. Her formåede tyskeren, der er seedet som nummer seks, kun at serve 69 procent på sin førsteserv. 

I netop det altafgørende femte og sidste sæt lagde 28-årige Norrie, der er rangeret som nummer 22 i verden, faktisk ud med at tabe egen serv, men straks efter formåede briten, der er født i Sydafrika og opvokset i New Zealand, at bryde tilbage. 

Dermed skulle Zverev på ny forsøge at spille sig videre i et kampafgørende tiebreak, og her spillede nerverne efter alt at dømme Cameron Norrie lidt et puds. I hvert fald formåede briten blot én enkelt gang at holde egen serv, mens Zverev altså brød hele seks gange i tiebreaket og blot skulle bruge én matchbold på at tage sejren. 

Også i tyskerens anden runde-kamp mod slovakiske Lukáš Klein måtte sagerne afgøres i et tiebreak i femte sæt, og således har Zverev nu spillet to kampe ved årets Australian Open med en varighed på over fire timer.

Zverev er dermed også klar til kvartfinalen ved årets Australian Open, hans bedste præstation i Melbourne siden 2021, hvor netop kvartfinalen blev endestationen for den høje tysker. Året forinden var Zverev nået helt til finalen. 

I kvartfinalen venter anden-seedede Carlos Alcaraz, der gjorde kort proces mod serbiske Miomir Kecmanović, der ellers overraskende besejrede amerikanske Tommy Paul i tredje runde. Skulle Zverev formå at slå Alcaraz og nå helt til semifinalen, vil enten Hubert Hurkacz eller Daniil Medvedev vente tyskeren.