Jannik Sinner vinder Australian Open efter vanvidscomeback mod udmattet russer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jannik Sinner vinder Australian Open efter vanvidscomeback mod udmattet russer

Opdateret
En udmattet Jannik Sinner kunner juble efter sejren.
En udmattet Jannik Sinner kunner juble efter sejren.MARTIN KEEP/AFP
Jannik Sinner har netop vundet sin første Grand Slam-titel i karrieren efter en lang og intens kamp mod Russiske Daniil Medvedev.

Jannik Sinner var bookmakernes favorit inden Australian Open-finalen mod Daniil Medvedev

Det var dog verdensranglistens nummer tre, Daniil Medvedev, der kom klart bedst fra start i årets første Grand Slam-finale.

Det var slet ikke til at se, at Medvedev kun halvanden dag forinden havde været ude i en udmattende femsæts semifinale mod Alexander Zverev. Allerede i tredje parti lykkedes det russeren at bryde Sinners serv.

Medvedev selv var ganske overbevisende i sine egne servepartier, og han sikrede sig sættet ved at bryde Sinner igen til 6-3.

Andet sæt var nærmest en gentagelse af første sæt. Medvedev var bundsolid, mens Jannik Sinner slet ikke kunne finde løsninger på russerens store præstation. 

Statistikker fra kampen
Statistikker fra kampenFlashscore

Italienske Sinner havde problemer med at slå vindere, og selvom han kæmpede bravt og endda også brød Medvedev, så lykkedes det ganske enkelt ikke for den rødhårede italiener at vinde sættet. 

Medvedev endte med igen at vinde 6-3.

Tredje sæt kunne blive det absolut sidste i kampen, men det var som om, at Sinner havde tanket lidt selvtillid mod slutningen af andet sæt. De to duellanter var fine til at holde egen serv, men Sinner endte med at bryde Medvedev og vinde sættet 6-4.

Hvad der længe lignede en overbevisende sejr til Medvedev, udviklede sig til at blive spændende kamp, hvor Jannik Sinner fik

kæmpet sig tilbage.

I fjerde sæt var Sinner og Medvedev igen gode i egne servepartier, men Medvedev lignede en, der havde tabt pusten og momentum, som han ellers havde vist i de første to sæt. Igen formåede Sinner dog at bryde Medvedev og vinde sættet 6-4.

Derfor skulle de to hårdt kæmpende finalister ud i et femte og afgørende sæt.

Igen startede de jævnbyrdigt og var solide i deres egne servepartier, men i sjette parti ved stillingen 3-2 spillede Jannik Sinner sig frem til tre breakbolde. Han fik udnyttet muligheden for at bryde Medvedev og fik dermed gjort det til 4-2. 

Sinner havde derfor en kæmpe fordel i det afgørende sæt. 

Den 22-årige italiener var dog køligere end en kummefryser på en kold decembernat i Sibirien og afgjorde kampen i sit eget serveparti til stillingen 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3. 

Et foryggende comeback af Sinner, som nu kan kalde sig Grand Slam-vinder.