Aggressiv Carlos Alcaraz inspirerer Holger Rune: Spillet skal mixes lidt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Aggressiv Carlos Alcaraz inspirerer Holger Rune: Spillet skal mixes lidt

Holger Rune og Carlos Alcaraz er de yngste spillere på verdensranglistens top-10. Begge er 20 år gamle.
Holger Rune og Carlos Alcaraz er de yngste spillere på verdensranglistens top-10. Begge er 20 år gamle.Antoine Couvercelle/DPPI via AFP
Holger Rune kommer ikke til at lade sig påvirke af en spillestil, der på det højeste plan i tennissporten har bevæget sig henimod mange hårde slag fra baglinjen.

Det siger han på et pressemøde fredag forud for starten på Australian Open søndag.

"Jeg kan godt lide at komme frem i banen og arbejde på mit flugtspil og mest af alt mixe spillet lidt op," lyder det.

"Nu på touren bliver der meget slået slag fra baglinjen. Der bliver slået hårdt, og det gør også, man får færre chancer for at slice en gang imellem eller lægge en stopbold. Men jeg føler stadig, det er super effektivt."

Han peger blandt andet på verdenstoeren Carlos Alcaraz som en spiller med en aggressiv stil.

"Det er med hele tiden at prøve at udvikle sit spil, for hvis man bliver ved med bare at være den samme type spiller igen og igen, så kommer man heller ikke videre. Man er nødt til hele tiden at kigge på, hvad der kan optimeres," siger Rune, der selv er nummer otte på verdensranglisten.

Det får danskeren blandt andet hjælp til fra sin nye træner, Severin Lüthi, som i 15 år har trænet ikonet Roger Federer.

Rune fortæller, at schweizeren er god til at huske ham på at "mixe op med en toppet bold, en flad bold, en slice, så man hele tiden gør det ukomfortabelt for sin modstander - selv bare i slagtræning."

Adspurgt om, hvad Lüthi konkret bringer til Runes trænerhold, får danskeren de fremmødte til at bryde ud i grin, da han påpeger, at schweizeren sidder i et rum ved siden af og lytter med - indforstået at han skal passe på med, hvad han siger.

"God energi, gode råd. Han taler fra et sted med meget erfaring," lyder det mere seriøst.

Rune indleder Australian Open mod japaneren Yoshihito Nishioka mandag eller tirsdag.