Sydkoreanerne kræver Klinsmanns hovede på et fad: Beskyldes for manglende engagement

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sydkoreanerne kræver Klinsmanns hovede på et fad: Beskyldes for manglende engagement

Klinsmann har endnu ikke vundet med Sydkorea
Klinsmann har endnu ikke vundet med SydkoreaProfimedia
Sydkorea møder Saudi-Arabien i en venskabskamp på Newcastle Uniteds St James' Park på tirsdag, og Jürgen Klinsmann (59) er under hårdt pres efter en elendig start som landstræner.

Den tyske legende blev først udnævnt i februar, men hans sydkoreanske landshold har ikke vundet i de fem kampe siden, tabt to gange og spillet uafgjort tre gange.

Den seneste skuffelse var en kedelig 0-0-kamp ude mod Wales i sidste uge, hvorefter kaptajnen Son Heung-min tog Klinsmann i forsvar.

"Jeg forstår fansene som en, der har været på landsholdet i lang tid," sagde Tottenham Hotspur-angriberen til journalister i Cardiff.

"Jeg siger ikke, at træneren altid har ret, men jeg tror heller ikke, at fansene altid har ret."

Sydkorea nåede ottendedelsfinalerne ved VM i Qatar, før de blev slået 4-1 af Brasilien, hvorefter træner Paulo Bento valgte ikke ville fortsætte.

Det koreanske fodboldforbund indledte en langvarig søgen efter hans efterfølger, før de besluttede sig for Klinsmann, en VM-vinder som spiller, men hvis trænerkarriere aldrig har nået de samme højder.

Mange sydkoreanske fans var ikke begejstrede for udnævnelsen, og præstationerne siden har kun forstærket disse betænkeligheder.

Klinsmann, hvis tidligere trænerjob var en kort periode hos Hertha Berlin for mere end tre år siden, startede med 2-2 på hjemmebane mod Colombia, inden det blev til nederlag på hjemmebane til Uruguay og Peru.

Så kom 1-1 på hjemmebane mod El Salvador og den målløse kamp mod Wales, hvor resultatet og den sløve præstation øgede presset på den tidligere amerikanske landstræner Klinsmann.

På trods af at Sydkorea har Asiens bedste angriber i talismanen Son, fremtryllede de kun ét skud på mål mod waliserne, der ligger nummer 35 på verdensranglisten.

Sydkorea har scoret fire gange i fem kampe under Klinsmann, som i sin storhedstid selv var en produktiv angriber.

Uagtsom?

Men det er, hvad den tidligere tyske kaptajn og træner gør uden for banen, der har gjort fansene lige så vrede.

Sydkoreanske tilhængere og medier beskylder ham for at løbe fra et løfte om at flytte til landet og siger, at han tilbringer mere tid hjemme i Californien end i Sydkorea.

Klinsmanns medieopgaver uden for Sydkorea er også blevet udpeget af kritikere som endnu et bevis på, at han ikke er tilstrækkeligt engageret i jobbet.

Choi Dong-ho, en kommentator og direktør for forskningsgruppen Center for Sports Culture, sagde, at Klinsmann virkede "uagtsom".

"I betragtning af hans begrænsede kendskab til de koreanske spillere, burde han i det mindste se alle K League-kampe personligt i stedet for at blive 'briefet' af andre trænere, mens han opholder sig i udlandet," sagde Choi.

Hvis det ikke lykkes at slå Saudi-Arabien, som er nummer 54 i verden mod Sydkoreas nummer 28, kan Klinsmann blive nødsaget til at klamre sig til sit job efter mindre end syv måneder i spidsen.

"Klinsmanns tilsyneladende mangel på hastværk i lyset af de dårlige præstationer er ikke faldet i god jord hos de sydkoreanske fans, hvoraf mange allerede er begyndt at kræve den tyske taktikers hoved," sagde nyhedsbureauet Yonhap mandag.

Klinsmann insisterer på, at holdet er i en overgangsfase, og at hans fokus er på Asian Cup, som finder sted i Qatar i januar-februar.

"Hvor forberedte er de mentalt til en stor turnering? Kan de håndtere alt presset, alle forventningerne og alle de forskellige elementer?" sagde Klinsmann efter lodtrækningen mod Wales.

"Det er en udviklingsproces," tilføjede han.

"Og jeg er overordnet tilfreds med det, spillerne viste, og vi vil blive ved med at vokse kamp for kamp."