Stjerne blev udsat for racisme efter scoring: Nu kræver Tottenham handling

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Stjerne blev udsat for racisme efter scoring: Nu kræver Tottenham handling

Siden august 2015 har Son Heung-min spillet i Tottenham, da han rykkede til London fra tyske Bayer Leverkusen.
Siden august 2015 har Son Heung-min spillet i Tottenham, da han rykkede til London fra tyske Bayer Leverkusen.Ian Kington/AFP
Den engelske fodboldklub Tottenham opfordrer på ny de store techvirksomheder bag sociale medier til at skride til handling mod racisme.

Det sker, efter at London-klubbens sydkoreanske angriber, Son Heung-min, er blevet udsat for racistiske skældsord online som følge af hans mål mod West Ham søndag.

Det oplyser klubben på Twitter søndag aften.

"Vi er blevet gjort opmærksomme på de fuldstændig forkastelige, racistiske overgreb rettet mod Son Heung-min online under dagens kamp. De er blevet anmeldt af klubben," skriver Tottenham.

"Vi står sammen med 'Sonny' og opfordrer endnu en gang virksomhederne bag de sociale medier og myndighederne til at tage affære," tilføjes det.

Son gjorde det i midten af anden halvleg til 2-0, der også blev slutresultatet, kort tid efter at han var blevet skiftet ind.

Det Engelske Fodboldforbund (FA) stemmer i og gentager Tottenhams opfordring til handling.

"Vi fordømmer på det kraftigste de racistiske overgreb rettet mod Son Heung-min her til aften," skriver FA's talsperson i et svar til Tottenhams tweet.

"Den slags hører ikke hjemme i vores sport, og vi støtter fuldt ud myndighederne og virksomhederne bag de sociale medier i at skride til handling for at håndtere dette."

Det er ikke første gang, at 30-årige Son Heung-min bliver udsat for racisme i forbindelse med engelsk fodbold.

I juni sidste år blev 12 mænd, som var blevet anholdt og sigtet for racisme mod Son på Twitter, idømt samfundstjeneste. Derudover skrev de hver især en skriftlig undskyldning til Tottenham-spilleren.

Det skete, efter at klubben havde klaget over "afskyelige, racistiske overgreb" på sociale medier mod Son efter Tottenhams 1-3-nederlag til Manchester United på hjemmebane den 11. april 2021.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I august 2022 udelukkede Chelsea en sæsonkortindehaver på ubestemt tid for racistiske skældsord mod Son under en uafgjort kamp mod Tottenham på Stamford Bridge.