Dyche får rædselsstart med skrantende Everton mod Arsenal, når PL vender tilbage

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dyche får rædselsstart med skrantende Everton mod Arsenal, når PL vender tilbage

Sean Dyche på mission impossible
Sean Dyche på mission impossiblePhoto by Oli SCARFF / AFP
Den nye Everton-chef Sean Dyche kunne næppe have valgt en større udfordring end at besvare den skrantende Merseyside-klubs nødopkald, da han genoptager sin managerkarriere med et hold, der tilsyneladende er på vej ned i The Championship.

Dyche var vant til at kæmpe mod oddsene i upåagtede Burnley og fik et ry som en klog taktiker og motivator, der pressede alt potentiale ud af sin trup i løbet af seks sæsoner i den bedste række.

Det var formentlig derfor, at han blev valgt af Everton, forhåbentlig som en redningsmand fra nedrykning eller en manager, der kan føre dem op igen, hvis det værste skulle ske, og de rykker ud af Premier League for første gang.

Dyche, Evertons femte manager på fem år, begynder det, som nogle kalder mission impossible på lørdag, og det kan næppe blive en mere udfordrende start med førerholdet Arsenal som kigger forbi Goodison Park.

Med ni nederlag og én sejr i de seneste 12 ligakampe under den tidligere manager Frank Lampard, og en voksende utilfredshed med klubbens ejerskab vil kun den mest vildt optimistiske fan tro, at Everton kan påføre Arsenal sæsonens andet nederlag i ligaen.

For at tilføje endnu et lag af dysterhed over den blå halvdel af Merseyside gik et transfervindue, der bød på rekordstore udgifter i Premier League, fuldstændig forbi Everton.

Mens nedrykningsrivaler som Bournemouth (418 millioner kr.), Leeds United (300 millioner) og Southampton (468 millioner) forstærkede deres trupper med nye signings, brugte Everton nul kroner på trods af salget af den unge fløj Anthony Gordon til Newcastle United for omkring 334 millioner kroner.

Det betyder, at Dyche må klare sig med en trup, der ser dårligt rustet ud til en kamp for overlevelse.

"Det er hårde tider i øjeblikket, men vi ønsker at bringe en god følelse tilbage," sagde Dyche, hvis nye hold er næstsidst med 15 point for 20 kampe - over Southampton på målforskel og to point fra sikkerhed.

"Enhver kan tage roret på et skib i roligt farvand, men vi er ikke i roligt farvand. Det, jeg vil sige, er, at vi vil stille et hold, der vil kæmpe og bære logoet med stolthed," tilføjede han.

Den eneste trøst for Everton er, at de har vundet tre af deres seneste fire Premier League-kampe mod Arsenal, om end det var et meget anderledes Gunners-mandskab end denne sæsons udgave.

Arsenal, der er under ledelse af den tidligere Everton-midtbanespiller Mikel Arteta, er favoritter til at vinde deres første ligatitel siden 2003/04-sæsonen og kan åbne et hul på otte point til Manchester City, hvis de vinder på lørdag.

Nordlondon-klubben tilføjede Chelseas midtbanespiller Jorginho og Brightons angriber Leandro Trossard i januars transfervindue, som begge kan være med på lørdag.

Chelseas fans er stadig svimle efter en måned, hvor klubben brugte næsten 2,5 mia. kr. på otte nye spillere - især det britiske rekordindkøb på 887 millioner af den argentinske midtbanespiller Enzo Fernandez fra Benfica på deadline day.

Fernandez kan få sin debut for Chelsea, der ligger på 10. pladsen, hjemme mod Fulham, der ligger på syvendepladsen, på fredag, hvor alle øjne vil være rettet mod manager Graham Potters startellever.

Mesterne Manchester City, der var stille i vinduet og overraskende lejede højrebacken Joao Cancelo ud til Bayern München, rejser søndag til det usammenhængende Tottenham Hotspur, hvor værterne sandsynligvis vil give debut til den nye højreback Pedro Porro.

Newcastle United, der er i godt humør efter at have nået finalen i Liga Cuppen, er vært for det kriseramte West Ham United i lørdagens sene kamp, efter at fjerdepladsen Manchester United, der også nåede til League Cup finalen på Wembley, har tager imod Crystal Palace.

Liverpool, der ligger på niendepladsen, vil forsøge at afslutte enstime på tre kampe uden sejr i ligaen med en tur til Wolverhampton Wanderers.