Spansk fodboldchef får kritik for kys på spiller efter VM-triumf

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Spansk fodboldchef får kritik for kys på spiller efter VM-triumf

Spansk fodboldchef får kritik for kys efter VM-triumf
Spansk fodboldchef får kritik for kys efter VM-triumfDAVID GRAY/AFP
Præsidenten for Spaniens Fodboldforbund, Luis Rubiales, er kommet under beskydning efter en noget usædvanlig fejring af den spanske finaletriumf ved VM i kvindefodbold.

I minutterne efter slutkampen modtog Rubiales de spanske triumfatorer på sejrspodiet, og her valgte han at give en af spillerne, Jennifer Hermoso, et kys på munden.

Hermoso erklærede kort efter på tv, at hun "ikke nød" den overraskende gestus. Senere glattede hun dog ud og talte om en "helt spontan handling som udtryk for den lykke, en VM-sejr fører med sig".

Ikke alle er dog lige så eftergivende. Spaniens ligestillingsminister, Ireno Montero, retter på det sociale medie X kritik af fodboldpræsidenten.

"Lad os ikke antage, at kys uden samtykke bare er noget "der sker". Det er en form for seksuelt overgreb, kvinder dagligt er udsat for, som hidtil har været usynlig, og som vi ikke skal normalisere," skriver Montero blandt andet.

Hun får opbakning af kollega Ione Belarra, der er minister for sociale rettigheder.

"Hvis de gør det, mens hele Spanien ser på, hvad vil de så ikke gøre privat. Seksuelle overgreb mod kvinder skal stoppe," skriver Belarra på X.

Selv ser Rubiales intet galt i sejrskysset.

"Der er idioter allevegne. Når to mennesker deler en uvæsentlig gestus i gensidig hengivenhed, skal man ikke tage sig af det lort, der bliver sagt," siger fodboldpræsidenten ifølge dpa til Radio Marca.

De spanske kvinder vandt søndagens finale med 1-0 over England og sikrede sig dermed VM-guld for første gang.