Skrantende håndboldsatsning holder liv i overlevelseshåb

Lemvig-Thyborøn er pressede.
Lemvig-Thyborøn er pressede.BEATE OMA DAHLENTB/AFP
Lemvig-Thyborøn Håndbold drømte om slutspil og topkampe, da man for to år siden hævede sit spillerbudget markant. Nu kæmper klubben i stedet desperat for at undgå at rykke ned i den næstbedste række.

Håbet lever dog efter en sejr på 25-24 over KIF Kolding i næstsidste spillerunde onsdag aften. Men det ser stadig sort ud for Lemvig-Thyborøn.

I sidste runde på lørdag skal nordvestjyderne have point mod førerholdet Aalborg og samtidig håbe, at rivalen Nordsjælland kikser.

Det havde været slut allerede onsdag, hvis det var blevet til et nederlag hjemme mod Kolding. Gæsterne førte 14-12 efter de første 30 minutter, men med kniven for struben slog Lemvig-Thyborøn-spillerne igen efter pausen.

To et halvt minut før tid scorede Vilhelm Poulsen til 25-24, og det blev kampens sidste mål, selv om Kolding tre gange havde chancen for at udligne.

Alle forsøg blev brændt på Lemvig-Thyborøns målmand Emil Tellerup, der i øvrigt skifter til netop Kolding efter sommerpausen.

Nederlaget betyder, at KIF Kolding ikke er helt ude af nedrykningsfare, men meget skal gå galt, hvis den 14-foldige mesterklub skal trække sorteper i sidste spillerunde.

Kolding er tredjesidst med to point mere end Lemvig-Thyborøn og et mere end Nordsjælland.

Kun hvis alle tre hold slutter på samme pointtal, ender koldingenserne på sidstepladsen på grund af det dårligste indbyrdes regnskab.