Skrækskade i norsk ishockey: Landsholdsspiller brystmuskel delt midt over

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Skrækskade i norsk ishockey: Landsholdsspiller brystmuskel delt midt over

Skrækskade i norsk ishockey: Landsholdsspiller brystmuskel delt midt over
Skrækskade i norsk ishockey: Landsholdsspiller brystmuskel delt midt overProfimedia
Den norske back Jonas Myhre, måtte på hospitalet for at blive syet, efter hans brystmuskel blev skåret op af bladet fra en modstanders skøjte.

Ishockeysporten er igen ramt af en voldsom episode, som følge af nærkontakt med skøjteklingen.

Efter Adam Johnsons tragiske dødsfald i oktober måned, er det denne gang norsk ishockey der er ramt. Heldigvis dog ikke med samme udgang som for Johnson.

I en kamp for Lørenskog, som Myhre er udlejet til fra Sparta Sarpsborg, blev han ramt i brystet, lige under det sted hvor panseret, der blandet andet beskytter brystet, stopper.

Myhre beskriver episoden som et hestespark ifølge den svenske avis Aftonbladet. Det var dog først nogle minutter efter nærkontakten, at Myhre opdagede den var gal.

”Jeg havde så meget adrenalin, at jeg ikke mærkede det de første par minutter. Men efter cirka fem minutter begyndte det at gøre rigtig ondt, og jeg kunne ikke bruge min brystmuskel”, siger nordmanden til det svenske medie.

Det var holdkammeraterne der opdagede det åbne sår, da Myhre trak op i sin trøje, efter at smerterne havde indfundet sig.

”Jeg havde ikke selv set såret, da jeg trak trøjen op og spurgte nogle holdkammerater, om det blødte. De blev ret chokerede, og tilkaldte straks en læge”, siger Myhre.

Herefter blev backen kørt på hospitalet, hvor både hud og muskulatur blev syet sammen. Selvom uheldet koster deltagelse ved det forestående U20 VM, er der ingen tvivl hos Myhre.

”Jeg var meget heldig”, lyder det fra nordmanden.

Opholdet i Lørenskog var ment som en mulighed for at spille sig i form. Myhre var netop kommet tilbage fra en meniskskade, der havde holdt backen ude i otte måneder. Det blev til tre kampe, inden mødet med en skarp skøjteklinge.

Jonas Myhre er et af de store backtalenter i norsk ishockey, hvor han har været en fast bestanddel af både U18 og U20 landsholdet. Myhre skulle også have repræsenteret Norge ved VM for U20 landshold, der afvikles i Sverige hen over jul og nytår.

Myhre forventes at kunne komme i kamp igen til februar.