Skadesplaget dansk OL-håb vil til Paris efter rædselsår: "Det har virkeligt været hårdt"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Skadesplaget dansk OL-håb vil til Paris efter rædselsår: "Det har virkeligt været hårdt"
Ida Karstoft efter sin bronzemedalje ved EM
Ida Karstoft efter sin bronzemedalje ved EMProfimedia
Sprinteren Ida Karstoft ser frem mod en sæson, der forhåbentlig byder på flere minutter på løbebanen, end det blev til i 2023.

Der var store forhåbninger og forventninger til 2023 efter et fantastisk flot 2022, men det seneste år var bestemt ikke et godt for sprinteren Ida Karstoft.

I 2022 leverede den nu 28-årige sprinter flere stærke resultater, hvor det blandt andet blev til en bronzemedalje ved EM i München. 

Siden 2019 har en drilsk skade i akillessenen i perioder dog voldet hende problemer. I 2023 har skaden generet Ida Karstoft så meget, at hun slet ikke har konkurreret, og 2023 var i hele taget et frustrationens år for den danske atlet.

”2023 har jo slet ikke været optimal på nogen punkter, og det har været virkelig hårdt at være i.” fortæller Ida Karstoft og tilføjer:

”Jeg håbede længe, at jeg ville blive klar, så jeg kunne få noget ud af sæsonen, men jeg måtte indse, at det ikke kunne blive til noget.”

Sæsonen endte som bekendt med at blive en stor skuffelse for den danske sprinter. Hun fortæller dog, at hun godt kunne have presset sig selv til at deltage i stævner, men at hun fravalgte det af hensyn til dette års sæson.

”Jeg kunne måske godt have løbet i 2023, men det kunne muligvis have sat mig i en værre situation til denne sæson, og derfor valgte vi at droppe sæsonen helt og holde fokus på, at jeg kunne blive klar til OL-sæsonen.”

Selvom 2023 har været et svært år, så er Ida Karstoft klar til at kigge fremad mod et spændende 2024.

”Det har været helt vildt hårdt, men nu ser jeg fremad og håber på et godt 2024, og lige nu er vi godt i gang med forberedelserne.”

Fremgang og forhåbninger 

Efter mere end et år væk fra konkurrencer og stævner lysner det for Ida Karstoft, der i disse dage befinder sig på træningslejr i Sydafrika.

”Lige nu går det godt - 7-9-13 - og det håber jeg, at det selvfølgelig fortsætter med. Jeg løber to gange om ugen nu, hvor jeg stadig passer på, at jeg ikke presser akillessenen for hårdt.”

Den langsomme progression for at undgå tilbagefald i skaden gør også, at Ida Karstoft først planlægger at konkurrere til foråret.

”Vi har valgt, at jeg ikke skal have en indendørssæson, og det besluttede vi allerede i løbet af sommeren sidste år, at indendørssæsonen ikke ville være et fokuspunkt.” 

”Lige nu er jeg på træningslejr og kommer hjem i løbet af februar, og så er planen, at jeg starter min sæson i starten af april i Florida, og det er det, vi træner frem mod.”

Det største, man kan opnå som atletikudøver, er at komme til OL. Tilbage i 2021 deltog Ida Karstoft ved OL, hvor hun var en del af det 4x100 meter-hold, der satte ny dansk rekord ved legene i Tokyo. 

Til sommer skal der afholdes OL i Paris, og Ida Karstoft håber på, at hun skal deltage ved legene i den franske hovedstad. 

”Jeg håber rigtig meget, at jeg kan komme til OL.”

Hun er da heller ikke i tvivl om, at hvis hun kommer tilbage i topform, så er der også en god chance for, at hun kommer til at deltage ved OL.

”Jeg tror helt klart, at mit potentiale er godt nok til OL, men det kræver, at jeg er skadesfri. Når man kigger på, hvad jeg præsterede i 2022, så tror jeg, at hvis jeg kan ramme det niveau igen, som jeg forventer, så er der gode chancer for et OL.”

Omtaler