Serie A-optakt: Champions League pladser på spil i i det romerske derby

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Serie A-optakt: Champions League pladser på spil i i det romerske derby

Manuel Lazzari har stor andel i Lazios stærke defensiv.
Manuel Lazzari har stor andel i Lazios stærke defensiv.Profimedia
Det romerske derby er på tapetet søndag aften. Rent formelt er det Lazio der har hjemmebane på Stadio Olimpico i Derby della Capitale.

Hjemmeholdet fra Lazio er på en tredjeplads og har stadig mulighed for at gå forbi Inter på andenpladsen. 

AZ Alkmaar blev endestationen i Conference League og dermed er der fuld fokus på Serie A. Den hjemlige turnering har nok haft størst prioritet gennem klubbens europæiske kampagne.

Lazio har blot vundet Serie A to gange, men nærer nok ingen illusioner om at hente suveræne Napoli. En adgangsbillet tilbage til Champions League vil dog også gøre sæsonen til en succes.

Seneste fem indbyrdes opgør
Seneste fem indbyrdes opgørFlashscore

AS Roma kan med et sejr gå forbi Lazio. Det alene bør kunne tænde op under Jose Mourinhos mænd. 

Roma kvalificerede sig torsdag aften videre i Europa League og ligesom Lazio foregik midtugekampen på udebane. 

Selvom hjemme- og udebanestatistik kan være omsonst i et opgør hvor begge er på hjemmebane, så er Roma skidt kørende på udebane. Blot seks sejre og en målscore på +2, vidner ikke om et stærkt udehold.

Der har dog ved de seneste indbyrdes opgør, har der dog været en tendens til at hjemmeholdet vinder. Dog ikke i det første opgør i sæsonen som Lazio vandt 1-0 som udehold.

Form

Lazio tabte i midtugen i Alkmaar, men i Serie A har Lazio vundet tre af de seneste fire. Blandt andet 1-0 ude over Napoli.

I vanlig italiensk stil er det ikke målrige opgør Lazio spiller. Det er en måned siden Lazio lavede mere end et mål i en Serie A kamp. Træner Maurizio Sarri vil nok også elske at vinde over Mourinho, i et opgør mellem to tidligere Chelsea-managers.

Statistik på første opgør i sæsonen
Statistik på første opgør i sæsonenOpta by Flashscore

Roma er heller ikke uvante med den italienske cantenaccio spillestil. Romerne kommer som nævnt fra en europæisk succesoplevelse mod Real Sociedad.

Hjemme i Serie halter det lidt mere. To sejre og to nederlag i de sidste fire. Senest et nederlag på eget græs mod upåagtede Sassuolo på 4-3.

Hold øje med disse

Sergej Milinkovic-Savic kan få en hovedrolle hos Lazio. Serberen har ikke værer lige så stærk som sidste sæson, men på hans bedste dage er han god. En kreativ 8’er, der også besidder et glimrende spark fra distancen. Netop disse afslutninger udefra, kan være gode til at lokke Roma-spillerne lidt frem.

 

Paolo Dybala er altid værd at holde øje med. Den argentinske verdensmester har lavet ni mål i 19 kampe. Dybala kom også på tavlen i nederlaget mod Sassuolo, men har med tre gule kort også en evne til at suge kort til sig. Med sine snævre træk og god spilforståelse, kan han blive god for Roma i de små rum foran Lazios defensiv.

Skader og karantæner

Hjemmeholdet mangler topscorer Ciro Immobile der er ude med en muskelskade. Derudover er albaneren Elseid Hysaj tvivlsom og Matias Vecino har karantæne.

Roma er lidt hårdere ramt på tilgængelighed. Ebrima Darboe er langtidsskadet og Marash Kumbulla er ude med karantæne.

Ola Solbakken, Diego Llorente og Rick Karsdorp er alle tvivlsomme.

 

Følg kampen direkte på Flashscores kampside.