Dansker fik uheldig hovedrolle i Romas sejr over RB Salzburg

Maurits Kjærgaard fik en uheldig hovedrolle i Romas sejr over RB Salzburg
Maurits Kjærgaard fik en uheldig hovedrolle i Romas sejr over RB SalzburgProfimedia
Maurits Kjærgaard fik en uheldig hovedrolle da RB Salzburg tabte 2-0 på udebane mod AS Roma i 1/16-finalerne i Europa League og dermed røg ud af tuneringen med et samlet nederlag på 2-1.

Efter at østrigerne flot havde vundet den første kamp hjemme med 1-0, blev der som ventet sat ekstra tryk på kedlerne på Stadio Olimpico, hvor det ene Roma-angreb efter det andet rullede ned mod østrigernes mål, og Matthias Jaissle´s mandskab havde i den grad ryggen mod muren i første halvleg.

Salzburg formåede at holde nullet den første halve time, men efter 33 minutter gik den ikke længere. Bolden blev stjålet fra Kjærgaard i en situation, hvor danskeren tog sig for lang tid om at skille sig af med bolden, og så slog hjemmeholdet lynhurtig kontra. Nicola Zalewski tog et flot løb mod baglinjen og chippede den flot ind til Andrea Belotti, som næsten fik taget til at løfte sig på Olimpico med romernes første scoring.

Det skabte masser af momentum og tro på tingene hos hjemmeholdet, som syv minutter senere fordoblede føringen, da Paulo Dybala på flotteste vis flugtede et indlæg fra Leonardo Spinazzola i netmaskerne. Romerne fortsatte dominansen i 2. halvleg mod et østrigsk mandskab, der ikke formåede at svare igen, og dermed er Jose Mourinho´s tropper fortjent videre til næste runde af tuneringen.