Schjelderup blev matchvinder for FCN, der høster første hjemmesejr siden august

FCN får hul på bylden efter pausen og slår Vejle
FCN får hul på bylden efter pausen og slår VejleLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
FC Nordsjælland havde søndag svært ved at udnytte dominans og chanceovertag, men endte alligevel med at vinde med 1-0 over Vejle Boldklub i Superligaen.

Offensivspilleren Andreas Schjelderup satte nemlig opgørets første og sidste scoring ind efter lidt mere end en time, efter at det længe havde lignet, at ineffektivitet igen ville koste dyrt.

Før kampen havde Johannes Hoff Thorups tropper kun hentet en enkelt sejr i Superligaen siden slutningen af august på hjemmebanen, men de tre point betyder, at FCN holder snor i toppen af tabellen, da klubben rykker op på fjerdepladsen med 25 point.

Vejle forbliver på 11.-pladsen, hvor man har fire point op til OB, der ligger på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Kampens karakterer
Kampens karaktererFlashscore

Som forventet fik FCN momentum fra kampens start, hvor gæsterne fra Vejle stod kompakt i forsvaret.

Inden for opgørets første 10 minutter pressede værterne hårdt på for et føringsmål, men bolden ville ikke ind trods flere store chancer. Efterfølgende blev Vejle bedre til at punktere FCN-offensiven.

Mod slutningen af halvlegen kom gæsterne tilmed også frem til flere muligheder, men til sidst stod FCN for kampens hidtil største chance, da stopperen Adamo Nagalo ramte stolpen fra klos hold.

Efter pausen fortsatte FCN-dominansen, selv om Vejle var tæt på at få en drømmestart på anden halvleg.

Der skulle gå lidt mere end en time af opgøret, før værterne endelig fik hul på bylden, da Andreas Schjelderup satte sin første scoring i sæsonen ind efter en flot FCN-omstilling.

Herefter skulle Vejle forsøge at komme med et modsvar, og med fem minutter tilbage af opgøret fik indskifteren Musa Juwara en udligning i hus.

Det endte dog med en FCN-sejr på 1-0, da scoringen blev annulleret for et frispark efter en VAR-gennemgang.