Brøndby slår Nordsjælland i hård affære efter Vallys-vidunder

Vallys fejrer sin smukke scoring.
Vallys fejrer sin smukke scoring.Claus Bech/Ritzau Scanpix
Nummer tre I Superligaen, Brøndby, mødte på hjemmebane femteplacerede FCN i en kæmpekamp, hvor begge hold skulle jagte en fortsat plads i kølvandet på FC København.

Ohi Omoijuanfo var noget overraskende placeret på bænken fra start.

Startopstillingerne
StartopstillingerneFlashscore

Der var ikke just meget at bide mærke i det første kvarter, der forløb helt uden chancer. Begge hold spillede forsigtigt med et svagt overtag til værterne.

Men så skete der pludselig noget, da Brøndby scorede på kick-and-rush manér.

En lang bold frem blev forlænget af Nicolai Vallys, og Mathias Kvistgaarden sendte på en meget fugtig bane bolden glidende i mål.

Nu overtog Brøndby mere af initiativet til gæsterne, der fortsat ikke rigtigt producerede chancer. Omvendt fik Kvistgaarden et godt forsøg blokeret af Adama Nagalo i heroisk stil.

FCN forsøgte at spille hurtigere, og efter 32 minutter gav det pote, da Henrik Heggheim klodset skuldertacklede en fremadstormende Andreas Schjelderup ud over baglinjen.

Brøndby appellerede forgæves for offside i forløbet, og Marcus Ingvardsen omsatte usvigeligt sikkert straffesparket via den ene stolpe.

Brøndby gik igen i offensiven, og FCN pakkede sig heller ikke ligefrem.

Yuito Suzuki kom til frit skud uden for gæsternes felt, men japaneren sendte bolden snært over tværbarren.

Stillingen holdt efter de første 45 meget underholdende minutter.

Brøndby kom fræsende ud efter pausen og lagde et højt pres på gæsterne, der var belejret de første fem minutter.

Pludselig strikkede FCN dog fremragende offensiv sammen, som burde have resulteret i et mål.

Christian Rasmussen leverede dog en frygtelig afslutning i helt fri position, der fik forbi mål

Efter en times spil var Kvistgaarden og Nagalo legede en besynderlig gang blanding af ride ranke og kluddermor i FCNs felt.

Begge spillere både brokkede sig efterfølgende og vred sig af smerte, men episoden endte uden kort.

Få minutter senere endte en soloaktion af den brandvarme Vallys med at han tordnede bolden forbi Andreas Hansen i målet og videre op i højre hjørne.  En blændende aktion af en skarp kandidat til ligatopscorer.

Nordsjælland var efterfølgende rasende, da de så et klart frispark til dem inden da, men dommer Sandi Putros var ikke enig.

Kampen fik nu en ganske ond atmosfære, hvor Putros havde sit at se til med gemytterne. Der var indtil da "kun" givet to gule kort.

Gæsterne pressede hårdt på, men Kvistgaarden var konstant til belastning for dem. Kun en flot hindring af Hansen forhindrede ham i at udbygge føringen.

Med 10 minutter tilbage gentog det billede sig, men Hansen var åbenlyst ikke indstillet på at lade flere mål gå ind i den kamp.

Hans hold producerede dog også kun meget løse forsøg i den modsatte ende af banen. Brøndby stod hårdt imod og frustrerede gæsterne yderligere.

Mod slutningen af kampen pumpede FCN alt frem i en desperat offensiv, og Martin Frese tvang Patrick Pentz til at stikke de stærke næver på en hård afslutning i det korte hjørne.

Det blev dog aldrig rigtig til noget ellers for gæsterne fra Farum, der må se Brøndby trække fra i stillingen, mens de selv mister noget af kontakten med toppen.

Det ender 2-1 på Brøndby Stadion efter en kamp, der vågnede gevaldigt undervejs.