Sølv til Sverri Nielsen ved World Cup i roning - fjerdeplads til Udby/Rasmussen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sølv til Sverri Nielsen ved World Cup i roning - fjerdeplads til Udby/Rasmussen

Sverri Nielsen var nok engang chanceløs over for den altdominerende Zeidler.
Sverri Nielsen var nok engang chanceløs over for den altdominerende Zeidler.Landsholdet i roning/Balint Czucz
Færingen Sverri Nielsen tog sølv i A-finalen ved World Cup i roning, der foregår i Luzern i Schweiz. Et flot resultat for Nielsen, der tidligere har vundet sølv ved VM i 2019. Hos kvinderne opnåede Fie Udby og Lærke Rasmussen en flot fjerdeplads i A-finalen for toer uden styrmand,

Tyske Oliver Zeidler, der også blev Nielsens banemand ved VM i 2019, tog teten fra start med 43 åretag i minuttet på de første 500 meter, og selvom Nielsen undervejs hævede kadencen, mens Zeidler gik en smule ned, så var der aldrig tvivl om resultatet.

Nielsen tilbagelagde de 2000 meter på 06:50.09, mens den brølstærke tysker tordnede over mål linjen på bare 06:42.60. Bronzen tog Thomas Mackintosh fra New Zealand sig af, et sekund efter Sverri Nielsen.

Vandet var blikstille, og det favoriserede den tyske guldvinder, hvorimod lidt mere uro i vandet kunne have hjulpet Sverri Nielsen. Zeidler vandt i sidste ende med hele tre længder ned til nummer to, og han har nu vundet alle tre World Cup i single sculler i år.

Derudover kan bemærkes, at Stefanos Ntouskos, der vandt OL-guld sidst, sluttede allersidst i finalen, og grækeren kommer dermed skuffet fra Luzern.

Også duoen Fie Udby/Lærke Rasmussen var i A-finalen for toer uden styrmand, og her blev det til en fjerdeplads, 13 sekunder efter de australske vindere. Selvom medaljerne altså netop glippede for de to danske kvinder, så lover resultatet dog godt i forhold til en senere kvalifikation til OL i Paris. 

Fra 3.- 10. september finder VM i roning sted i Beograd i Serbien, hvor det udover medaljer gælder netop kvalifikation til OL.

Omtaler