Portugisiske stjerner sætter alt på et bræt mod Danmark: Vi skal ind og se dem i øjnene

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Portugisiske stjerner sætter alt på et bræt mod Danmark: Vi skal ind og se dem i øjnene

Landstræner Paolo Pereira under kampen mod Tjekkiet
Landstræner Paolo Pereira under kampen mod TjekkietLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark står overfor Portugal mandag aften i gruppefinalen ved den indledende runde. Selvom Danmark umiddelbart virker som store favoritter, sætter portugiserne ikke deres eget lys under en skæppe.

Efter to sejre over Grækenland og Tjekkiet, er Portugal kvalificeret til mellemrunden ved EM i håndbold. Nu er spørgsmålet hvor mange point, om nogen, landstræner Paolo Pereira og hans mandskab skal have med videre.

”Vi er meget tilfredse med at vi går videre til mellemrunden. Nu har vi Danmark i den sidste kamp, og vi vil kæmpe for at få point til næste fase”, lyder det fra landstræneren til det portugisiske nyhedsbureau LUSA.

Flere af de portugiske profiler stemplede ind med Tjekkiet, og Pereira uddelte også roser til to af dem efter sejren på 30-27.

”Der var en fantastisk præstation fra Diogo Rêma (den portugisiske målmand, red.), og forsvaret hjalp også til. Med fraværet af nogle nøglespillere var vi nødt til at tilpasse os lidt og arbejde på et effektivt defensivt system”, lyder det fra Pereira.

Højrebacken Martim Costa fik også anerkendende ord med på vejen, efter en skuffende kamp i portugisernes første kamp mod Grækenland.

”Martim Costa var fantastisk”, siger landstræner om Costa, der lavede 11 mål mod Tjekkiet.

Mod Danmark forventes målmand Diogo Rêma, der nappede fire straffekast mod Tjekkiet, at få sin sag for, mod det stjernespækkede danske landshold. Selv ser Rêma også frem til kampen, men er også fortrøstningsfuld på Portugals vegne.

”Danmark er et utroligt hold, tre gange verdensmester, men vi vil forberede os på samme måde som til de andre kampe, for at opnå sejr. Lad os tage det kamp for kamp, og kun tænke på den næste”, siger Rêma til LUSA.

Martim Costa blev med sine 11 mål kampens spiller mod Tjekkiet, og han mener heller ikke at Portugal skal opgive noget på forhånd. Alt skal sættes ind på at tage to points med til mellemrunden, hvis det står til Costa.

”Mandag har vi en svær kamp mod Danmark, men vi vil tage de to point til mellemrunden. Vi går 100% for at vinde. Vi skal ikke være bange for kampen mod de tredobbelte verdensmestre. Vi går ind til kampen for at vinde den”, siger Costa.

Portugals anfører og forsvarsstyrmand Salvador Salvador, mener også at Portugal skal angribe kampen for at besejre Danmark.

”Det er et hold, der ikke behøver nogen introduktion, de er trods alt tre gange verdensmestre. Men vi er ved EM, det er kun én kamp, så alt kan ske. Vi vil gå ind med alt hvad vi har og se dem i øjnene for at se dem i øjnene, velvidende at vi skal vise kvalitet på højeste niveau for at slå dem”, lyder analysen fra Salvador i det portugisiske medie A Bola.

Portugal er relativt nye på den største scene, og har kun mødt Danmark ved 14 lejligheder, som alle er endt med dansk sejr.

Senest var ved OL i 2021 i Tokyo, hvor det i mellemrunden blev til dansk sejr på 34-28, blandt andet takket være ni mål af Mikkel Hansen.