Overvældet DM-sølvvinder: Jeg glemmer aldrig den her dag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Overvældet DM-sølvvinder: Jeg glemmer aldrig den her dag

Magnus Bak Klaris kører for Restaurant Suri-Carl Ras, der blandt andet har Mads Pedersen og Brian Holm som medejere.
Magnus Bak Klaris kører for Restaurant Suri-Carl Ras, der blandt andet har Mads Pedersen og Brian Holm som medejere. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Magnus Bak Klaris var den helt store positive overraskelse, da der søndag blev kørt DM i cykling i Aalborg.

Den 27-årige rytter fra det relativt lille Holbæk-hold Restaurant Suri-Carl Ras spurtede sig til sølv, da han kom i mål med en gruppe på fire mand, efter at Mattias Skjelmose var kørt alene over stregen som sejrherre.

På en dag hvor flere af de største World Tour-stjerner måtte strække våben, holdt han ved, og oplevelsen var enorm for ham.

"Jeg er sindssygt smadret, og jeg ved sgu ikke rigtig, hvad jeg skal sige. Jeg er meget overvældet over resultatet, og det var helt sikkert mere, end jeg havde håbet på," siger Magnus Bak Klaris.

"Det er sådan noget, man drømmer om, når man lukker øjnene på puden om aftenen. Men det er svært at tro på, at det kan gå i opfyldelse. Men det skete i dag, så det er en dag, jeg kommer til at huske resten af mit liv."

Til daglig driver han café i København sammen med sin holdkammerat Rasmus Bøgh Wallin, som var at betragte som en af outsiderne til sejren søndag.

Men Bøgh Wallin havde ikke benene, så Bak Klaris så sit snit til at give det en chance og kæmpede en vis legemsdel ud af bukserne for at følge med forrest.

"Det var et stærkmandsløb. Både Mads Pedersen og Kasper Asgreen spillede med musklerne. Fuck, folk var færdige til sidst."

"På sidste omgang sad vi bare én og én, fordi alle var smadrede. Det var vigtigt at spare på kræfterne. Skjelmose havde et gear mere, og det var fortjent, at han vandt."

Magnus Bak Klaris har i årevis været kendt som et af dansk cykelsports lovende talenter, men han har ikke formået at træde op på øverste hylde.

Skulle præstationen søndag vække nogen af de fuldtidsprofessionelle holds opmærksomhed, så vil han ikke afvise at træde skridtet op.

"Hvis det rigtige tilbud var der, ville jeg gøre det. Men jeg er klar over, at det er svært, og jeg vil ikke gøre det for enhver pris."

"Men det her giver helt vildt meget selvtillid og motivation til mere. Det er sådan noget, der holder ilden brændende, og jeg vil prøve at arbejde videre med det," siger Magnus Bak Klaris.

Den 27-årige københavner vandt spurten i gruppen foran Andreas Kron, som tog sig af bronzemedaljen.