Norge runder mislykket EM-kampagne af med 3-3-målorgie

Norge runder mislykket EM-kampagne af med 3-3-målorgieProfimedia
Norge spillede søndag aften 3-3 ude mod Skotland i den sidste kamp i EM-kvalifikationen.

Allerede inden kampen stod det klart, at Norge ikke kommer med til næste års slutrunde.

Men nordmændene, der har Ståle Solbakken som landstræner, sluttede EM-kvalifikationen af med en hæderlig pointdeling mod Skotland.

Det var netop skotterne, der sendte Norge ud i mørket ved at vende 0-1 til 2-1-sejr i Oslo i juni.

Lige siden har Norge haltet efter i EM-kvalifikationen, og det lykkedes ikke at komme op på en af de to øverste pladser, der giver adgang til næste års slutrunde i Tyskland.

Norge var foran to gange i søndagens kamp, men smed det begge gange. I stedet kom skotterne foran 3-2. Til slut fik Norge udlignet til slutresultatet 3-3.

Aron Dønnum bragte Norge foran 1-0 efter kun tre minutter. Skotternes John McGinn udlignede på et straffespark ti minutter senere.

Jørgen Strand Larsen scorede til 2-1 for Norge efter 20 minutter, men et selvmål af den norske stopper Leo Østigård bragte balance i regnskabet efter 33 minutter.

Efter en times spil scorede skotternes Stuart Armstrong til 3-2, og det lignede længe et norsk nederlag.

Men så slog den indskiftede FC København-angriber Mohamed Elyounoussi til med et hovedstød ved bageste stolpe efter 86 minutter, og derfor endte det hele med et målrigt 3-3-resultat.

Norge kan ikke kvalificere sig til EM via Nations League, da resultater fra de øvrige EM-kvalifikationsgrupper magede det således, at det heller ikke kan lade sig gøre.

I den anden kamp i gruppen vandt Spanien søndag med 3-1 hjemme over Georgien. Dermed vandt spanierne gruppen foran Skotland, og de to hold er klar til EM.