Tidligere FCK-træner hjemsøges stadig af minutterne som ødelagde alt: "Vågner om natten"

Tidligere FCK-træner hjemsøges stadig af minutterne som ødelagde alt: Vågner om nattenProfimedia
Ståle Solbakken havde håbet at det skulle have været den store gruppefinale, når Norge i aften på Hampden Park møder Skotland i EM-kvalifikationen.

Det var i Glasgow, at den tidligere FCK-træner havde håbet på, at spillet om EM-billetterne skulle afgøres. Men tre skænesvangre minutter på Ullevaal, hvor Norge satte en 1-0 føring over styr mod skotterne og tabte 2-1 samt en lang række skuffende resultater, har gjort at nordmændene trods en meget talentfuld trup har udspillet deres rolle i kampen om EM-billetter.

Skotternes comeback i Olso, da Lyndon Dykes scorede i det 88. minut og Kenny McLean gjorde det til 2-1 to minutter senere efter at Erling Braut Haaland havde givet hjemmeholdet føringen på et straffespark efter 62 minutter, hjemsøger stadig Ståle Solbakken.

Med uafgjort i Oslo var Norge kommet videre med en sejr i aftnenens kamp i Glasgow. I stedet blev resterne af den norske EM-drøm knust, da Israel lørdag aften tabte til Rumænien.

"Det gør ondt, det gør det. Vi ved, hvor tæt vi har været, og hvor lidt der skulle til for, at vi havde været i en position, hvor der ville have været en stor finale søndag aften", siger angriberen Jørgen Strand Larsen til VG.

Solbakken har flere gange talt om "de fem minutter", når han skal forklare og opsummere, hvorfor Norge ikke formåede at komme til VM.

"Det var meget, meget ødelæggende. Hvis det ikke var sket, havde vi haft en finale her i Gælasgow. Det taler for sig selv. Det var meget tungt", siger Ståle Solbakken, der ikke har Haaland til rådighed i aftenens kamp.

Den norske landsholdstræner bebrejdes stadig, at han tog Haaland ud efter 84 minutter i den ulyksagelig kamp mod Skotland, der altså beseglede den norske EM-skæbne.

Ståle Solbakken kalder diskussionen omkring udskiftningen af Haaland for "billig argumentation".

"Jeg ville have skiftet ham ud hundrede gange ud af hundrede. Hvis manden ikke kan løbe, og der er fem plus ti minutter tilbage, kan vi ikke spille med ti mand", svarer Solbakken.

Norges kamp mod Skotland starter søndag aften kl. 20.45.