Napoli jorder Frankfurt og fortsætter amokløbet som dark horse

Kampen blev noget overskygget af ballade i byen mellem hooligans og lokale politistyrkerAFP
Napoli nåede kvartfinalen i UEFA Champions League (UCL) for første gang i sin historie, da de forsvarende Serie A-ledere vandt 5-0 over Europa League-holdere Eintracht Frankfurt.

Frankfurt ankom til Napoli med en stor udfordring foran sig, og tyskerne vidste, at de skulle gøre det uden deres tilhængere på tribunen - selv om der dog var ballade i byen mellem hooligans og lokale politistyrker op til kampen.

Deres opgave var svær, da Europa League-vinderne fra 2022 havde brug for en sejr på tre mål for at komme videre til ottendedelsfinalerne.

Napoli var kun blevet slået med denne margin på eget græs én gang siden 2013, og de gjorde deres intentioner klare tidligt, da Matteo Politano testede Kevin Trapps evner allerede i det første minut.

Trapp havde inden kickoff præsteret 22 redninger undervejs turneringen, og han fik hurtigt travlt igen, denne gang med at afvise den imponerende Khvicha Kvaratskhelia efter et karakteristisk løb fra georgieren i hjertet af forsvaret.

Napolis nigerianske angriber Victor Osimhen jubler efter at have åbnet målscoringenAFP

"Kvaradona" ville blive afvistendnu en gang før pausen, men Frankfurts mur blev endelig brudt i første halvlegs tillægstid.

Politanos tværpasning fra højre fandt den umarkerede Victor Osimhen, som styrede et dejligt hovedstød ind i det fjerneste hjørne uden om den strandede Trapp og han blev dermed den første Napoli-spiller til at score i begge kampe i en knockoutkamp i UCL.

Napolis spillere fejrer under nederlaget til Frankfurt
Napolis spillere fejrer under nederlaget til FrankfurtAFP

Dermed var kampen så godt som afgjort, for Napoli fik dermed en samlet fordel på tre mål og var klar til at valse sig videre til kvartfinalen efter pausen - en opgave, der blev gjort endnu nemmere, da Osimhen fordoblede sin målscoring inden for 10 minutter efter pausen.

I endnu et glimrende opspil spillede Politano til Giovanni di Lorenzo i dybden, og Napoli-anføreren sendte bolden på tværs af målet og fandt den nigerianske angriber ved bageste stolpe, som nemt scorede.

Kampens statistik
Kampens statistik Flashscore

En elendig aften for Oliver Glasners mandskab blev endnu værre, da de fik dømt et straffespark mod sig takket være en klodset tackling fra Djibril Sow på Piotr Zieliński inde i feltet.

På trods af at Osimhen var tæt på et hattrick, gik Zieliński selv op til pletten, omsatte fra de 11 meter og satte prikken over i'et på en historisk aften i Napoli..