Nadals arvtager satte teenagerekord: Skovlede præmiepenge ind i god sæson

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Nadals arvtager satte teenagerekord: Skovlede præmiepenge ind i god sæson

Carlos Alcaraz blev i september den yngste verdensetter i historien.
Carlos Alcaraz blev i september den yngste verdensetter i historien. Profimedia
19-årige Carlos Alcaraz havde en flot 2022-sæson, hvor karrierens første Grand Slam blandt andet kom i hus. Det har kastet rekordmange præmiepenge af sig. Ingen teenager har således formået at tjene ligeså mange præmiepenge på en sæson, som Alcaraz har gjort i denne.

Hvis man som ung spanier er rigtig god til tennis, er det formentlig svært at undgå at blive sammenlignet med den spanske tennislegende Rafael Nadal

Men for 19-årige Carlos Alcaraz giver sammenligningen nok meget god mening. Han er kendt for sin imponerende fysik og sit hurtige fodarbejde, og i den forgangne sæson vandt teenageren sin første Grand Slam-turnering, da han ved US Open slog Casper Ruud i finalen. 

Så niveauet er der altså tydeligvis hos unge Carlos Alcaraz, der i sæsonafslutningen dog havde problemer med skader. I løbet af sæsonen var 19-årige murcianer dog i det store hele flyvende, og derfor satte han faktisk en rekord.

Præmiepengene væltede nemlig ind i løbet af sæsonen, og faktisk blev det til mere end 10 millioner amerikanske dollars, svarende til mere end 70 millioner danske kroner. Og det er første gang nogensinde, at en teenager henter et tocifret millionbeløb i dollars hos herrerne. 

Blot femte spiller i historien

Det er en opgørelse på Tennis.com, der viser, at den 19-årige spanier har tjent styrtende med præmiepenge i løbet af det forgangne år. 

Faktisk er Alcaraz, ifølge siden, kun den femte spiller i historien til at tjene mere end 10 millioner dollars på en enkelt sæson. De fire andre hedder Andy Murray, Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic, og det er således et ekstremt fornemt selskab, Alcaraz er havnet i. 

De to sidstnævnte i rækken af store tennisnavne, Nadal og Djokovic, hentede i sæsonens løb henholdsvis tredje- og næstflest præmiepenge, begge lige præcis under de 10 millioner dollars. 

Også norske Casper Ruud havde en flot sæson med præmieindtægter på over otte millioner dollars. Danske Holger Rune hentede ifølge ATP 2,34 millioner dollars i løbet af sæsonen, svarende til 16,5 millioner danske kroner.

Suveræn polak topper hos kvinder

Mens der altså var ret tæt løb mellem Alcaraz, Nadal og Djokovic hos herrerne, så er der anderledes lidt tvivl hos kvinderne om, hvem der fik vundet flest præmiepenge i løbet af sæsonen. 

Polske Iga Świątek var nemlig helt suveræn. Den 21-årig polak vandt både US Open og French Open i løbet af året, mens hun ligeledes nåede semifinalen i Australian Open.

Det kastede næsten 10 millioner dollars af sig for Świątek, 9,85 for at være helt præcis, og det er næsten dobbelt så meget som den næstmest indtjenende kvinde, tunesiske Ons Jabeur med 4,99 millioner dollars. 

Det danske talent Clara Tauson startede sæsonen ganske fint og var i februar kravlet helt op som nummer 33 på verdensranglisten, før den 19-årige nordsjællænder løb ind i skadesproblemer. Hendes præmiepenge i 2022 ligger ifølge WTA på 491.000 dollars, cirka 3,5 millioner kroner.