Movistar-chef ønsker udskiftninger 'som i fodbold' og forkortede Grand Tours

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Movistar-chef ønsker udskiftninger 'som i fodbold' og forkortede Grand Tours

Opdateret
Movistar-chef Eusebio Unzue
Movistar-chef Eusebio UnzueProfimedia
Movistars general manager Eusebio Unzue har opfordret til, at cykelsportens Grand Tours forkortes til to uger, og at holdene får lov til at bruge udskiftninger som i fodbold for at modernisere sporten og gøre den "mere human".

"Alle sportsgrene udvikler sig, men vi fortsætter med at gøre de samme ting som for fyrre år siden," sagde Unzue til journalister før starten på Tour Colombia.

"Siden jeg startede i 1980'erne, har cykelsportens regler ændret sig meget lidt. Jeg synes, det er på tide at tilpasse sig."

Blandt de ændringer, Unzue foreslog, var muligheden for at udskifte en rytter, hvis en holdkammerat trak sig ud af de tre store Tours - Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a Espana.

Unzue påpegede, at Movistar i sidste års Tour de France mistede den førende rytter Enric Mas efter et styrt på den første dag.

"Hvorfor ikke lade ham blive erstattet, i det mindste i den første uge, og fortsætte med otte ryttere?" spurgte Unzue.

"Vi skal gøre reglerne mere humane og mindre brutale og beskytte rytternes helbred bedre," fortsatte han og pegede på brugen af erstatninger i fodbold.

"Hvis en rytter falder i dag, må han nogle gange lide som et dyr for at nå i mål og have ret til at fortsætte igen næste dag.

"Hvorfor ikke lade ham komme ind i en bil eller en ambulance, få det undersøgt og konkurrere næste dag, hvis der ikke er noget brækket?"

Enric Mas ved Tour de France
Enric Mas ved Tour de FranceProfimedia

Unzue foreslog også at forkorte Grand Tours fra tre til to uger for at "give de bedste mulighed for at deltage i alle tre og være konkurrencedygtige".

"Det ville gøre det mere spektakulært at se de bedste køre mod hinanden oftere," sagde den 68-årige.

Selvom amerikanske Sepp Kuss vandt sidste års Vuelta efter at have kørt Giroen og Tour de France, er det ekstremt sjældent, at ryttere deltager i de tre store Tours samme år.

"Vi er alle vokset op med den episke idé om sport, men vi har brug for mere menneskelighed," tilføjede Unzue.