Morten Bruun: Hjulmands trup tæt på optimal

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Morten Bruun: Hjulmands trup tæt på optimal

Kasper Hjulmand kan vælge på alle hylder i Qatar.
Kasper Hjulmand kan vælge på alle hylder i Qatar.MADS CLAUS RASMUSSEN/Ritzau Scanpix /AFP
Når det danske landshold tirsdag flyver til VM i Qatar, så er det ifølge fodboldekspert på TV2 Morten Bruun tæt på at være en optimal trup, som tager afsted.

"Jeg kan ikke se en spiller, som reelt er ude med skade," siger Morten Bruun.

"Der har være nogle skadesproblemer op til, og vi kan selvfølgelig have vores berettigede tvivl, om hvorvidt alle spillere befinder sig på 100 procent. Men det må anses for værende et privilegium at kunne udtage en trup, uden at der er en eneste mand, som ikke er aktuel, fordi han er skadet," lyder det fra den tidligere landsholdsspiller og superligatræner.

Morten Bruun bider særligt mærke i truppens størrelse, som kan retfærdiggøre udtagelsen af spillere, som, når de sætter sig på flyet i morgen, ikke er 100 procent i form.

Han mener, at spillerne kan træne og spille sig i form i løbet af slutrunden.

Som eksempelvis Christian Nørgaard. På nær 28 minutter imod Manchester City lørdag eftermiddag og en halvleg i den engelske Liga Cup i sidste uge, har midtbanespilleren ikke spillet en kamp for sin arbejdsgiver Brentford siden august.

"Hvis nu det viser sig, at Christian Nørgaard ikke kan klare det, så har vi alligevel en række midtbanespillere, fordi truppen er så bred," siger Morten Bruun.

"Det er nogle rimelige chancer, som Kasper Hjulmand har taget."

Morten Bruun bemærker, at der i truppen ikke er blevet plads til den helt store overraskelse.

Den største overraskelse for ham er Hoffenheims Robert Skov - og han peger på, at andre formentlig vil se Benfica-backen Alexander Bah som overraskelsen.

"Der er ikke spillere, som har været en del af landsholdet over længere tid, der er blevet frasorteret. Kasper Hjulmand elsker sine folk. Det er nærmest en kopi af truppen fra EM-slutrunden i 2021," siger Morten Bruun.

Det skyldes ifølge ham, at det er spillere med historik på landsholdet, som udgør holdkortet.

Hvis historik ikke var en faktor, så var der spillere, som ifølge ham ikke var en del af truppen på baggrund af deres efterårssæson.

"Især Mikkel Damsgaard og Kasper Dolberg, hvor det på klubplan har været tæt på diskvalificerende. Men de har deres historik," siger han.

Ved VM i 2010 blev en ung Christian Eriksen udtaget til den danske trup.

Ifølge Morten Bruun var det uden, at han var tiltænkt en reel rolle under slutrunden.

Denne gang er der ikke en ung spiller, som er blevet tildelt en plads for at lære og blive dannet landsholdsspiller.

"Sådan tænker Hjulmand ikke. Hjulmand tænker her og nu. Det gør de fleste landstrænere. Og jeg synes, det er helt fair," siger Morten Bruun.

At truppen udgøres af spillere, som har været en del af landsholdet i en længere periode overrasker heller ikke den tidligere landsholdsspiller Thomas Helveg.

Han noterer sig, at Danmark allerede om en uge spiller den første kamp ved slutrunden, og derfor er forberedelsen anderledes end vanligt.

"Ved en normal slutrunde vil de første træningspas handle om lige at finde sig til rette og komme ind i de rutiner, som man har, når man er til en slutrunde. Her har du ikke den samme tid at gøre med," siger Thomas Helveg.

Lige som Morten Bruun er Helveg enig i, at det er en trup uden de store overraskelser.

Han mener, at det er både den sikre og den fornuftige måde, at truppen er sammensat på.

"Jeg har selv været med ved en slutrunde, hvor vi havde for mange spørgsmålstegn med i bagagen. Det skabte ikke et godt fundament," siger Thomas Helveg, og peger på EM-slutrunden i 2000, hvor Danmark forlod slutrunden efter gruppespillet med nul point og en målscore på 0-8.

"Hvis en spiller ikke kan præstere det, som han er udtaget til af den ene eller anden årsag, så kan den enkelte opleve frustration eller irritation over ikke at kunne bidrage med mere end 80 procent," siger han.

Helveg er dog ikke i tvivl om styrken i den trup, som rejser til Qatar for at repræsentere Danmark.

Han hæfter sig særligt ved Kasper Hjulmands grundighed. Han ville ikke selv have gjort noget anderledes.

"Jeg tænker, det er en mentalt supersund trup, som tager afsted," siger Helveg.