McIlroy ændrer tone i golfkonflikt: Golfudbrydere bør ikke straffes

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
McIlroy ændrer tone i golfkonflikt: Golfudbrydere bør ikke straffes
McIlroy ændrer tone: Golfudbrydere bør ikke straffes
McIlroy ændrer tone: Golfudbrydere bør ikke straffesProfimedia
Rory McIlroy har været en af de skarpeste kritikere af de golfspillere, der har tilsluttet sig LIV Golf, men den nordirske stjerne ser ud til at være blødt op.

I hvert fald mener han, at man bør undgå at straffe de spillere, der har lagt PGA Tour og DP World Tour bag sig for at tjene kassen på den omstridte tour, som er finansieret af den saudiarabiske fond Public Investment Fund.

"Livet handler om at træffe beslutninger. Nogle af gutterne har truffet beslutning om at spille på LIV Golf, og andre har besluttet at blive her (på PGA Tour, red.)", siger McIlroy ifølge Reuters.

"Jeg synes, det er hårdt at straffe folk. Jeg synes ikke, der bør være straf. Hvis folk stadig har adgang til denne tour, og de vil tilbage, så lad dem komme tilbage", siger han.

Projektet LIV Golf blev præsenteret i 2021, og i 2022 begyndte flere af golfsportens allerstørste stjerner at sive fra PGA Tour og DP World Tour. Spillerne blev blandt andet lokket af enorme præmiesummer og nye turneringsformer.

PGA Tour og DP World Tour fordømte det nye projekt, som desuden blev kritiseret som værende et led i Saudi-Arabiens ønske om at pudse sit ry og rygte.

Samtidig fik de spillere, der forlod PGA Tour og DP World Tour, besked om, at de ikke kunne komme tilbage.

Det ændrede sig i midten af 2023, da de tre tours meddelte, at de var nået til enighed om at stifte et nyt kommercielt samarbejde, som skulle komme alle tre tours til gode. Og Rory McIlroy er altså også blødt op.

"Jeg har ændret tone, fordi jeg kan se, hvor golf står, og jeg kan se, at det er dårligt for begge parter at have en svækket PGA Tour og en svækket LIV Golf", siger Rory McIlroy.

Engelske Tyrrell Hatton er den seneste, der har lavet en aftale med LIV Golf.

"Jeg vil ikke stå i vejen for nogen, der gerne vil tjene penge, hvis de anser det som livsændrende penge", siger Rory McIlroy.

Den nordirske stjerne spiller i denne uge PGA Tour-turneringen AT&T Pebble Beach, hvor også Nicolai Højgaard er på startlisten.