Matthäus afskriver Havertz på venstre back: En lussing til de etablerede spillere

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Matthäus afskriver Havertz på venstre back: En lussing til de etablerede spillere

Lothar Matthäus er kritisk over for Havertz' overgang til forsvaret.
Lothar Matthäus er kritisk over for Havertz' overgang til forsvaret.Profimedia
Lothar Matthäus ser ingen mening i at flytte Kai Havertz til venstre side af forsvaret på fodboldlandsholdet. "Det kan ikke være en permanent løsning, hvis vi pludselig har en af de bedste tyske angrebsspillere i de senere år til at spille back," kritiserede landsholdsspilleren i sin Sky-klumme tirsdag: "Det er samtidig også et slag i ansigtet på dem, der har spillet der for nylig."

Matthäus indrømmede, at der var problemer i venstre side af forsvaret, men han var også overrasket over, at David Raum ikke var med i startopstillingen.

I nederlaget mod Tyrkiet (2:3) i Berlin spillede landstræner Julian Nagelsmann med to midterforsvarere,"plus en offensiv forsvarsspiller til højre i Benjamin Henrichs og en spiller til venstre, som aldrig har haft noget at gøre med en tre- eller firebackkæde".

Matthäus opfordrede i sin klumme Nagelsmann til at tænke"langsigtet, og ikke bare fra den ene kamp til den næste".

Landstræneren gjorde det dog klart før landskampen mod Østrig, at asymmetrien for de bagerste fire på ingen måde var et eksperiment.

Systemet vil blive bibeholdt, meddelte han inden Tysklands venskabskamp mod Wien senere tirsdag.

Det kan dog være, at en anden spiller end Havertz vil være at finde på venstrekanten, meddelte den tyske landstræner, der altså allerede har fået "Der Lothar" på nakken. 

Noget, der dog også er de færreste landstrænere forundt at undgå.