Målene stod i kø: Store nationer viser flot form kort før VM

Målene stod i kø: Store nationer viser flot form kort før VMProfimedia
De sydeuropæiske fodboldnationer Portugal og Spanien fik en god optakt til VM i Qatar.

Portugal vandt 4-0 hjemme i Lissabon over Nigeria, mens Spanien slog Jordan med 3-1 på udebane. Især portugiserne, der var uden en sygdomsramt Cristiano Ronaldo, sprudlede inden holdets afrejse mod Qatar.

De to første mål blev sat ind af en veloplagt Bruno Fernandes, der scorede til 1-0 efter ni minutter på et oplæg af Manchester United-holdkammeraten Diogo Dalot.

Ti minutter før pausen øgede Bruno Fernandes til 2-0 på et straffespark efter en nigeriansk arm på bolden i feltet. Den indskiftede Benfica-angriber Goncalo Ramos gjorde det til 3-0 efter 82 minutter, inden ligeledes indskiftede Joao Mario cementerede sejren to minutter senere.

I Spaniens kamp scorede Barcelona-stjernerne Ansu Fati og Gavi de to første mål, mens den indskiftede Athletic Bilbao-spiller Nico Williams nettede til 3-0. I overtiden fik Jordan pyntet på resultatet mod Spanien, som med sejren også fik en god optakt til VM.

Tidligere torsdag vandt Marokko 3-0 over Georgien. Det skete på mål af profilerne Youssef En Nesyri, Hakim Ziyech og Sofiane Boufal.

VM-nationerne Canada og Japan tørnede sammen i en indbyrdes testkamp. Her vandt canadierne 2-1 efter et mål på straffespark dybt inde i overtiden. Målet blev scoret af af Lucas Cavallini. Japan var ellers kommet foran 1-0 på et mål af Yuki Soma efter blot ni minutter.

Canadas forsvarsspiller Steven Vitoria udlignede til 1-1 på et oplæg af den tidligere FC København-spiller Atiba Hutchinson, der er blevet 39 år og lige nu står til at blive den ældste spiller ved VM i Qatar.