Målene haglede ind på Selhurst Park mellem Palace og West Ham

Aguerd fejrer Palace' tredje mål
Aguerd fejrer Palace' tredje målAFP
Crystal Palace vandt deres første sejr i tre kampe, da de slog lokalrivalerne fra West Ham med 4-3 på Selhurst Park - den højeste score mellem de to hold siden december 1911.

Selv om kick-off blev forsinket på grund af defekte tælleapperater på Selhurst Park, blev begge sæt fans mere end belønnet for deres tålmodighed i løbet af en blændende første halvleg.

Hammers, der var på jagt efter et hattrick af PL-udesejre for første gang siden oktober 2021, slog først til i det sydlige London, da Jarrod Bowens indadskruede hjørne blev svagt clearet af Michael Olise, så Tomáš Souček kunne sætte bolden ind fra tæt hold.

Men Palace er i god stand under Roy Hodgson i disse dage og svarede hurtigt igen via Jordan Ayew, så kampen blev dermed tjept det 12. interne derby i træk, hvor begge hold scorede.

Fortsat drama efter pausen

Wilfried Zaha og Jeffrey Schlupp viste med en scoring hver, at Palace er fast besluttet på at blive det 11. hold i denne sæson, der vil nå den berygtede 40-points-grænse, der gør nedrykning usandsynlig og det bragte tilsyneladende holdet ud af fatning.

For kort før pausen reducerede Michael Antonio og satte dermed punktum for en helt vild første halvleg.

Dermed var der 45 minutter tilbage, hvor der var alt at spille for, og igen blev målene ved med at flyde i det, der hurtigt var ved at blive en af sæsonens bedste kampe. Den første aktion efter genstarten anvendte Eberechi Eze til både at igangsætte og score Palace' fjerde mål.

Denne gang fra 11-meterpletten. Han gik til jorden i feltet efter en elendig tackling fra Nayef Aguerd, fik tildømt straffesparket og sendte det roligt ind i det nederste hjørne.

Men for tredje gang gik Palace ned efter et Hammers-hjørne og indkasserede noget, der lignede en tro kopi af gæsternes andet mål. Souček løb mod forreste stolpe og headede bolden videre, så Aguerd denne gang kunne sætte bolden ind ved den fjerneste stolpe.

Heldigvis for værterne viste deres heftige første halvleg sig dog i sidste ende at være nok mod et Hammers-mandskab, der stadig ikke er helt fri af nedrykningsproblemerne, og de klarede sig derfor ud af en tumultarisk kamp med 11 point mellem dem selv og nedrykningspladserne med blot fire kampe tilbage.