Lige ved og næsten i Saudi Tour: Norsgaard forsøgte sig med flot angreb i italiensk sejr

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Lige ved og næsten i Saudi Tour: Norsgaard forsøgte sig med flot angreb i italiensk sejr

Selvom risikoen jævnfør vejskiltene lurede, så slap feltets ryttere altså for at styre udenom vildfarne kameler på tirsdagens etape af Saudi Tour.
Selvom risikoen jævnfør vejskiltene lurede, så slap feltets ryttere altså for at styre udenom vildfarne kameler på tirsdagens etape af Saudi Tour.Thomas Samson/AFP
Der manglede ikke meget, før end den danske mester i enkeltstart, 25-årige Mathias Norsgaard, kunne række hænderne i vejret og fejre en etapesejr i Saudi Tour, men til syvende og sidste blev den stærke tempospecialist halet i land, og så blev det i stedet en italiensk sejr, da Jonathan Milan slog Dylan Groenewegen i en ekstremt tæt sprinterduel.

Der var flere danskere, der gjorde sig positivt bemærket på tirsdagens etape af Saudi Tour, der altså blev vundet af italienske Jonathan Milan, ovenpå en flot præstation af unge Marcus Sander Hansen mandag, da løbets første etape blev kørt. Her sad danskeren nemlig i udbrud i meget af dagen, hvorfor han kørte tirsdagens etape i den hvide ungdomstrøje.

Det var faktisk også netop Marcus Sander Hansen, der var første dansker til at kippe med flaget på anden etape tirsdag, for da den første indlagte spurt skulle køres efter 123 kilometer, var det kun kæmpestore og bomstærke tyske Max Walscheid, der var hurtigere end danskeren, der dermed sikrede sig den blå trøje, der sidder på skuldrene af den rytter, der har samlet flest point i netop de indlagte spurter.

Ellers var der tale om en ganske begivenhedsfattig etape, hvor et udbrud kørte fra morgenstunden, men relativt tidligt på etapen blev halet ind igen. En masse kilometer med strid, direkte modvind skulle nemlig med 20 kilometer tilbage af etapen blive afløst af en voldsom sidevind, der kunne give mulighed for splittelser i feltet.

Og derfor var der hård kamp om at komme først frem til det venstresving, der kickstartede kilometerne i sidevind, og her var der også flere danskere, der viste sig frem. Frederik Rodenberg, der er kendt for at træde vanvittige watt på cyklebanen, gjorde sit til for at positionere Team DSM ordentligt, men da venstresvinget blev taget og sidevinden ramte, var det en anden dansker, der sad allerforrest.

22-årige Marcus Sander Hansen kørte mandag sit allerførste løb som professionel i Uno-X-trøjen, og det fejrede han ved at snuppe den hvide ungdomstrøje i Saudi Tour.
22-årige Marcus Sander Hansen kørte mandag sit allerførste løb som professionel i Uno-X-trøjen, og det fejrede han ved at snuppe den hvide ungdomstrøje i Saudi Tour.Thomas Samson/AFP

Stærkt soloforsøg af dansk enkeltstartsmester

Mathias Norsgaard skulle således guide både sprinter Max Kanter og klassementskandidat Ruben Guerreiro frem til det farlige sidevindsstykke, og det gjorde danskeren fænomenalt, således at adskillige af hans holdkammerater fra Team Movistar var med i allerforreste gruppe, da feltet knækkede over med en anden klassementskandidat, colombianske Santiago Buitrago, fanget i forfølgergruppen.

Netop 25-årige Norsgaard havde tilsyneladende diamanter i benene, for med omkring ni kilometer tilbage, forsøgte danskeren sig med et frækt soloangreb, som ikke lige umiddelbart blev besvaret blandt rytterne i den forreste gruppe.

Der skulle dog ikke gå længe, før end Team Jayco AlUla, med mandagens vinder og en af de helt store favoritter, Dylan Groenewegen, fik organiseret en jagt på danskeren, og samtidig med det smeltede de to forreste grupper sammen, da Buitrago igen fik kontakt med Guerreiro og Co.

På de afsluttende kilometer drejede rytterne fra sidevind igen direkte over i strid modvind, og i sådanne betingelser er den danske mester i enkeltstart ikke sådan lige at knække, og Jayco AlUlas østrigske Lukas Pöstlberger måtte under alle omstændigheder give fortabt i sin jagt på danskeren.

Pivtæt sprinterduel

Men etapen var lige en anelse for lang for Norsgaard og interessen for en spurt en anelse for stor i forfølgergruppen, så med lidt under to kilometer tilbage blev den danske tometermand desværre halet i land, og så var der ellers lagt op til en spurt.

Mandagens vinder, hollandske Dylan Groenewegen, blev egentlig afleveret enormt flot af holdkammeraterne Elmar Reinders og Luka Mezgec, men hollænderen blev taget lidt på sengen af sin landsmand fra Astana Qazaqstan Teams, Cees Bol, der åbnede sprinten fra baghjul og blev fulgt af Bahrain-Victorious brølstærke italiener, Jonathan Milan.

Og selvom Groenewegen fangede Milans hjul og forsøgte at gå forbi italieneren, så havde den italienske olympiske mester fra cyklebanen for meget saft i benene, og den 22-årige fartspecialist tog dermed karrierens tredje professionelle sejr.

"Det var virkelig hårdt. Ja, i de første 80 kilometer havde vi medvind, men så kom der både sidevind og modvind hen mod finalen, og det virkelig en hård etape med vinden i dag," kommer det fra Jonathan Milan, der nu indtager andenpladsen i den samlede stilling efter Dylan Groenewegen.

Onsdag venter en etape, hvor de føromtalte klassementshåb, Santiago Buitrago og Ruben Guerreiro, formentlig skal dyste, for her venter næsten 160 kilometer i det kuperede saudiarabiske terræn med sammenlagt 1.473 meters klatring, før der afsluttes på Abu Rakah-stigningen med en ganske stejl sidste kilometer.