Lewandowski dobbelt målscorer da Barcelona udspillede La Ligas bundprop i ensidig affæreProfimedia
Det var top mod bund, La Ligas klart bedste defensiv mod La Ligas dårligste offensiv, som tørnede sammen lørdag i Elche, hvor FC Barcelona var på besøg.

Kampen blev præcis så ensidigt, som man kunne forvente. Gæsterne fra Barcelona havde ingen problemer med at bjærge tre sikre point med en sejr på 4-0.

Det øger afstanden til Real Madrid på andenpladsen til hele 15 point. Real Madrid har spillet en kamp færre.

Opgøret i Elche lørdag var en kamp, som Barcelonas er flest i den spanske liga. Tung dominans i boldbesiddelse og tålmodigt ventende på chancerne.

Elche havde rigeligt at gøre med at holde Barcelona fra fadet, men det lykkedes kun frem til midtvejs i første halvleg.

En lidt heldig afslutning fra Robert Lewandowski gled i mål, og det var kun mirakelredninger fra Elche og lidt manglende skarphed fra topholdet, der gjorde, at det kun blev til et enkelt mål før pausen.

Robert Lewandowski statistik
Robert Lewandowski statistikOpta by Stats Perform

Der var klasseforskel på de to mandskaber, og Barcelona havde ikke i sinde at bevare spændingen om sejren.

Ti minutter efter pausen kom Ansu Fati i løb frem mod hjemmeholdets mål. Med en knastør afslutning lidt uden for feltet øgede han føringen til 2-0.

Det var svært at se, hvordan Elche skulle skabe to mål mod Barcelonas stærke defensiv, som kun havde lukket 9 mål ind i 26 ligakampe inden lørdag. Nu hedder det 9 mål i 27 kampe.

I stedet lukkede gæsterne effektivt kampen med scoringer til 3-0 og 4-0 ved Lewandowski og Ferrán Torres.

Dermed har Barcelona ikke længere bare ligaens bedste defensiv. Med de fire mål er man nu også ligaens mest scorende hold og vil også være det efter runden, medmindre Real Madrid søndag scorer tre mål.