Landins storspil løfter Aalborg til sejr i stjernetræf uden Mikkel Hansen

Landins storspil løfter Aalborg til sejr i topkamp
Landins storspil løfter Aalborg til sejr i topkampErnst Van Norde/Ritzau Scanpix
Aalborg Håndbold buldrer videre og ligner et hold i fin form, inden DM-slutspillet begynder i starten af april.

I næstsidste grundspilskamp tirsdag aften klarede nordjyderne en på papiret besværlig opgave mod ligaens nummer tre, Bjerringbro-Silkeborg (BSH). Nordjyderne vandt 28-25 efter 15-12 ved pausen.

Selv om Mikkel Hansen stadig er ude med en skade, fik publikum i Jysk Arena i Silkeborg et stjernetræf med en stribe store danske håndboldnavne.

Det var Rasmus Lauge, Rene Toft Hansen og Morten Olsen mod Niklas Landin, Thomas Arnoldsen, Henrik Møllgaard og Mads Hoxer.

Men rigtigt dramatisk blev det ikke. Efter 20 jævnbyrdige minutter slog gæsterne hul i slutningen af første halvleg. BSH havde det svært med den stærke Aalborg-defensiv, og Landin var veloplagt i målet.

Tre minutter inde i anden halvleg var Aalborg seks mål foran, og da gik luften en smule ud af topkampen. Ikke mindst fordi Landin leverede parade efter parade mellem stængerne. 18 redninger blev landsholdsanføreren noteret for.

Aalborg holdt BSH på afstand, og med sit femte mål i kampen gjorde Thomas Arnoldsen det til 27-21 fem minutter før tid. Da var kampen reelt afgjort, selv om lidt Aalborg-sjusk i slutfasen tillod BSH at pynte på resultatet.

Aalborg blev allerede for to uger siden matematisk sikker på at vinde grundspillet, som holdet afslutter på hjemmebane mod Lemvig-Thyborøn på lørdag.

Samme dag skal BSH på udebane møde Skanderborg AGF. BSH ligger side om side med Mors-Thy i kampen om tabellens tredjeplads.