Seks kategoriserede stigninger: Se ruteprofil og vinderbud for Tourens næstsidste etape

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Seks kategoriserede stigninger: Se ruteprofil og vinderbud for Tourens næstsidste etape

Champs-Élysées er ikke langt væk!
Champs-Élysées er ikke langt væk!AFP
Paris ligger for enden af denne korte, men ekstremt svære etape. Frankrig venter på Thibaut Pinot på hjemmebane til en fejring, der er den 14. juli værdig.

Belfort - Le Markstein Fellering (133,5 km)

Ruten til 20. etape
Ruten til 20. etapeTour de France

På toppen af Markstein vil feltet kunne se Eiffeltårnet. Men inden da skal de igennem denne sidste store etape, en sidste serie af passager, der vil give dem fordøjelsesbesvær. Det hele starter med Ballon d'Alsace (11,5 km med en gennemsnitlig stigning på 5,2 %), som Eddy Merckx holder så meget af.

Det vil være opvarmningen. Derefter følger to andre stigninger i 2. kategori: Col de la Croix des Moinats (5,2 km med en gennemsnitlig stigningsprocent på 7 %) efterfulgt af nedkørslen til Col de Grosse Pierre (3,2 km med en gennemsnitlig stigningsprocent på 8 %). Det vil ikke være en lige linje til Haut-Rhin og den "lille" 3. kategori, Col de la Schlucht (4,3 km ved 5,4%). Så er det videre til den store finale: Petit Ballon (9,3 km, 8,1%), hvor Lucien van Impe tog føringen i 1969, derefter Col du Platzerwazel og til sidst målet ved Markstein.

Selvom det nu er for sent at vende Touren, er der stadig masser at gøre for at sikre sig en plads på podiet eller fuldføre et danteske epos. Et stort spektakel er i vente!

Flashscore favorit: Idolet Thibaut Pinot

Dette bliver Thibaut Pinots sidste bjergetape i Touren, og det bliver på hjemmebane foran vildt begejstrede tilhængere! I skyggen af David Gaudu har Groupama-FDJ-rytteren været i angreb, men har ikke leveret varen, men han kan ikke tage afsked uden en Grand Tour-sejr. "Tibopino" blev nr. 2 to gange i den sidste Giro og har brug for at vinde for at skrive historie, så cykelsporten kan betale ham tilbage for det, han har gjort for publikum. Og hvis han ikke vinder, vil han stadig have vundet!