Quick-Step forfremmer danske Mørkøv til sprinter efter at Fabio Jakobsen er udgået

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Quick-Step forfremmer danske Mørkøv til sprinter efter at Fabio Jakobsen er udgået

Michael Mørkøv skal spurte med sprintfavoritterne.
Michael Mørkøv skal spurte med sprintfavoritterne.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Det bliver Michael Mørkøv, der skal sørge for succes for Quick-Step på Tour de Frances sidste sprinteretaper i næste uge.

Efter Fabio Jakobsens tidlige exit fra løbet mangler det traditionsrige hold en afslutter, og her peger pilen nu på den danske veteran.

"Vi forfremmer ham," siger sportsdirektør Tom Steels med et grin.

"Nej, han skal bare gribe det lidt anderledes an. Vi beder ham om at sprinte og giver ham muligheden for at få følelsen tilbage. Det er altid fedt at få lov til at spurte selv, og han kan gøre det helt uden pres," forklarer Steels.

Det var netop efter en spurt, at Mørkøv for ti år siden vandt en etape i Vuelta a España, karrierens hidtil eneste triumf i en grand tour.

Nu kan han efter mange år som hjælper igen køre sin egen chance. Det gælder således også i den prestigefyldte afslutningssprint på Champs-Èlysèes.

"På de kommende etaper skal han holde øje med den sidste kilometer og se, om han kan gøre noget. Holdet vil forsøge at støtte ham, det er helt sikkert," siger Steels.

Det siger næsten sig selv, at sportsdirektøren ikke forventer sejre af den 38-årige dansker. Men han nærer et lille håb om, at Mørkøv kan sørge for nogle hæderlige placeringer.

"Han er hurtig, og hans positionering er perfekt. Han mangler nok en smule topacceleration til at kunne køre i top-3. Men med hans erfaring og fornemmelse for en spurt kan han køre top-5 eller top-10," siger Steels.

Tre af feltets mest prominente sprintere er udgået af Touren. Ud over Fabio Jakobsen har Mark Cavendish og Caleb Ewan sagt farvel. Sidstnævnte forlod løbet fredag.

Næste mulighed for en massespurt vil være 18. etape på torsdag.